Title of a News Article

'Maskeli Kadınlar Adası'

'Maskeli Kadınlar Adası'
banner206

Basra Körfezi ile Hürmüz Boğazı’nın birleştiği  noktada yer alan  Keşm Adası, ‘’maskeli kadınlar adası’’ olarak biliniyor.  

İran sınırları içerisinde bulunan bu ada renge renk görüntülerle görenlerin dikkatini çekiyor. 

 İhsan Dindar - Milliyet.com.tr 

Basra Körfezi ile Hürmüz Boğazı’nın kesiştiği noktada yer alan İran'ın Keşm Adası, ‘’maskeli kadınlar adası’’ olarak biliniyor. Adada yaşayan kadınlar, genç yaştan itibaren ‘’Boregheh'i’’ yüzlerine takmaya başlarken maskelerin renkleri ve boyutları bölgelere ve yaş gruplarına göre değişiklik gösteriyor. Kadınlar, bu maskelerin aşırı sıcaktan gözleri ve yüzü güneşten koruduğuna inanıyor.

  

‘’Boregheh'i’’ yüzlerine takmaya başlarken maskelerin renkleri ve boyutları bölgelere ve yaş gruplarına göre değişiklik gösteriyor. Kadınlar, bu maskelerin aşırı sıcaktan gözleri ve yüzü güneşten koruduğuna inanıyor.

<p>Kadınlar, bu maskelerin aşırı sıcaktan gözleri ve yüzü güneşten koruduğuna inanıyor.</p>

Hem kültürel hem de dini arka planı olan bu maske kullanımı adaya dışarıdan gelenlerin de ilgisini çekmekte. Ticaret yolu üzerinde bulunmakla birlikte nispeten kapalı bir toplumsal yapıya sahip olan Keşm adasının bu özelliği ülke dışında da pek çok haber mecrasında yer almış durumda.

KAYNAK

(Anadolu Ajansı )

(Milliyet)

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195