Title of a News Article

Ramazan Bayramı namazı Şanlıurfa'da coşkuyla kılındı

Ramazan Bayramı namazı Şanlıurfa'da coşkuyla kılındı
banner206

İslam Alemi, bugün Ramazan Bayramına uyandı. Müslümanların önemli kentlerinden birisi olan Şanlıurfa'da vatandaşlar bayram namazına akın etti. Balıklıgöl bu sabah adeta insan akınına uğradı. Büyük bir coşkuyla kılınan bayram namazı sonrası devlet erkanı ve siyasiler vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Balıklıgöl doldu taştı. 

Ramazan ayının müjdecisi olan 3 günlük bayram bu sabah kılınan namazla başladı.

Balıklıgöl platosu içerisinde yer alan Halil'ül Rahman Dergah Cami başta olmak üzere diğer tüm camiler insan seline uğradı. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da aralarında olduğu bayram namazı büyük bir coşkuyla kılındı. 

Dergah camiinde İmam İbrahim Onat'ın kıldırdığı bayram namazı sonrası Bakan Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Müftüsü Ramazan Tolan, cami imamları ve müezzinleri vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı. 

Bayramlaşma sonrası cami çıkışında açıklama da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İslam aleminin de bayramını gönülden tebrik ediyorum. Ramazanı huzur, barış ve güven içerisinde idrak ettik. Gönül isterdi ki dünyanın her yerinde Müslümanlar huzur, barış ve güven içerisinde ramazanı, bayramı idrak etsinler. Bu sene ramazana da Ramazan Bayramı'na da buruk girdik. Zira 6 Şubat'ta yaşadığımız depremler, ardından yaşadığımız sel nedeniyle pek çok canımızı kaybettik, yuvalarımız yıkıldı. Bu vesileyle bu bayram sabahında rahmete giden her bir vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına da sabır diliyorum. Yaralılarımıza Allah şifa versin. Ramazan bereketiyle geldi, bereketiyle gitti.

"Bozdağ, herkesin sevdikleriyle güzel bir bayram geçirmesini temennisinde bulundu.

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2023, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195