Title of a News Article

Takoran'da kültür ve doğa festivali...

Takoran'da kültür ve doğa festivali...
banner206

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Siverek ilçesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan sosyal tesisleri ve mesire alanında düzenlenen Takoran Kültür ve Doğa Festivaline katıldı.

Kamuoyunda son dönemlerde “Saklı Cennet” olarak tanımlanan Takoran Vadisi içerisinde bulunan mesire alanında Siverek Belediyesi tarafından organize edilen Festivale Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival alanında bulunan stantları Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ile birlikte gezen Vali Şıldak, yöresel ürünlerden tatmayı da ihmal etmedi.

Siverek ilçesinin yaklaşık 40 kilometre uzağında bulunan Takoran Vadisi içerisinde 3 gün süren Takoran Kültür ve Doğa Festivalinde katılımcılar kamp çadırlarını kurarken, festivalde sıra gecesi etkinlikleri, doğa yürüyüşü, bisiklet turları, kano yarışması, uçurtma şenliği, şire üzümünden bulamaç ikramı ve geleneksel kaynatılmış bulgur ikramı yapıldı. İkramların ardından şabut ve turna balığı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Balık yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Şıldak, “Şanlıurfa bir kültür şehri, aynı zamanda bir turizm şehridir. Şanlıurfa’nın her köşesi, her noktası ayrı güzellikleri taşıyor ve ayrı kültürel zenginlikleri içeriyor. Siverek ilçemiz de bu güzelliklere sahip ilçelerimizin başında geliyor. Çünkü Siverek, kadim bir kültüre sahip, çeşitli medeniyetlere en sahipliği yapmış, kültürel olarak zengin ve renkli bir ilçemizdir.” dedi.

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Siverek aynı zamanda tabiat güzelliklerine de sahip. Tabiatla kültürün buluştuğu Takoran, eşsiz Fırat’ın sularıyla bezenmiş muhteşem manzarasıyla Ege ve Marmara’dan hiç farkı olmayan doğal bir güzelliği kapsıyor. Böylesine etkileyici bir coğrafyada Siverek’i temsil eden bütün kültür unsurlarının çok renkli olarak sunulduğu bu festival, son derece başarılı bir etkinliktir. Turizmin, kültürün her zaman en başta gelen unsurlar olduğu nice yeni festivallerde buluşma ümidiyle festivalin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de yaptığı konuşmada, “Şanlıurfa her tarafı zengin bir şehir, Takoran vadisinde sanki cennetin bir köşesindesin. Buradaki tarih, su ve doğa çok güzel, bu hareketli ilçe çok şeyi hak ediyor. Biz el birliğiyle inşallah el ele tutup burayı hak ettiği yere götüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise, bu yıl 5. si düzenlenen festivalde yerli ve yabancı STK’ların olduğunu hatırlatarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programın ardından kent merkezine doğru hareket eden Vali Şıldak, tarlada hasat yapan tarım işçilerini de ziyaret edip, çiftçilerle bir süre sohbet etti. Mahsulün bereketli olmasını dileyen Vali Şıldak, çocuklara da çeşitli hediyeler sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195