Title of a News Article

Urfa için Ankara'ya çıkarma yaptılar...

Urfa için Ankara'ya çıkarma yaptılar...
banner206

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından geçtiğimiz günlerde 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Kenti seçilen Şanlıurfa için hazırlıklar başladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de geçtiğimiz hafta İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı yapılmıştı. Tarihi ve kültürel zenginliği ile aday şehirler arasında yer alan Şanlıurfa, alınan karar ile 2023 yılının aday şehri seçildi. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2023 yılı İslam Dünyası Turizm kenti seçilen Şanlıurfa'da şimdiden hazırlıklar başladı.

Bu anlamda Ankara'ya bugün bir çıkarma gerçekleştirildi. Urfa'dan giden heyet Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile olağan bir toplantı gerçekleştirdiler. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan öncülüğünde AK Parti MKYK Üyesi AB Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Av. İbrahim Halil Yıldız, Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili Faruk Bayuk, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Şefik Bakay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, Kültür Turizm İl Müdürü Aydın Aslan Turizm Bakanı Ersoy ile gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

2023 yılında beklenin üstünde yerli ve yabancı turist ağırlamak istenilen Şanlıurfa ile ilgili eksiklikler, yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenlerin tümünün masaya yatırıldığı toplantıda tüm detayların konuşulduğu öğrenildi.

Toplantı sonrası paylaşımda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, şu ifadeleri söyledi;

"Kültür ve medeniyetler şehri #Şanlıurfa’mızın ‘2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti’ ile taçlandırılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sn.@RTErdogan ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. @MehmetNuriErsoy ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile vekillerimiz, paydaş kurum ve kuruluşlarımızın da katılımıyla Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdik. Şanlıurfa’mız #turizm de de ortak paydada buluşarak hak ettiği yere gelecektir."

URFASTAR

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2022, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195