Title of a News Article

Urfa için yürüdüler...

Vali Ayhan, bir gününü Şanlıurfa'nın değerlerine ayırdı. 

Şanlıurfa'da, turizm yolu inceleme programı kapsamında tarihi bölgeleri gezen kentin üst düzey temsilcileri birçok tarihi mekanda incemelerde bulundular. Güney Turizm rotasının gezisi Harran'da son buldu.

Vali Salih Ayhan, ve Belediye Başkanları, Şanlıurfa'nın Örenyerleri olan Karahantepe, Soğmatar, Şuayip Şehri, Han El Barür, Bazda Mağaraları ve Harran ilçesine çıkarma yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve turizm alanlarından sorumlu yetkililer bugün belirlenen örenyerlerine giderek incelemelerde bulundular.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2023 yılı İslam Başkent ilan edilen Şanlıurfa'da, hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Karahantepe, Soğmatar, Şuayip Şehri, Han El Barür, Bazda Mağaraları ve Harran ilçesinde gezilen tarihi bölgelerde kazı yapılan alanlarda ve birçok bölgede incelendi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, gezilen bölgelerle ilgili paylaşımda bulunarak, 'Karahantepe, Soğmatar ve daha nicesi… Bu topraklar, gelmiş geçmiş bütün medeniyetlerin hatıralarını bizler için hâlâ hafızasında barındırıyor.Şanlıurfa’mız en güzel haliyle sahneye çıkacak. Az kaldı, 2023 bizim yılımız olacak!' Dedi.

Vali Ayhan ve beraberindeki ki heyet Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz 'la birlikte Harran ilçesini gezdikten sonra ayrıldılar. 

URFASTAR

Resim

Resim

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2022, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195