Title of a News Article

Urfa turizmi için bir araya geldiler...

Urfa turizmi için bir araya geldiler...
banner206

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa'da dün olağan bir toplantı gerçekleşti. Kentin turizmi adına sorunların masaya yatırıldığı toplantıda öncelik Balıklıgöl olmak üzere birçok turizm bölgesi hakkında karşılıklı görüşmeler sağlandı.

TURSAB Üyesi Raya Turizm Acentesi işletmecisi Kadın girişimci Rahime Yaşar'ın organize ettiği ve Alahan Otel işletmesici Mehmet Alataş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Şanlıurfa turizm konulu toplantıya; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca, İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, Şanlıurfa Esnaf Sanaatlarlar Birliği Başkan Vekili Mehmet Emin Karaatlı, turizm sektörü temsilcileri Grand Urfa Oteli İşletmecisi ŞUTSO Meclis Üyesi Serhat Gerger, GAP Turizm işletmecisi Ali Canbek, Bir Sen Turizm İşletmecisi Hacı Birsen, Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürü İsmail Kaya, Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Horoz katıldı.

Adım atıldığı her noktası tarih olan Şanlıurfa'da, turizm sezonunun açılmasına çok kısa bir zaman kaldı ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesiyle birlikte büyük bir bekleyiş içerisinde olan turizm sektörü temsilcileri kentteki eksiklikleri, sorunları ve yapılması gerekenleri dün yapılan toplantıda yetkililerle masaya yatırdı.

Turizm sezonunun açılmasıyla Şanlıurfa'ya gelen yediden yetmişe yerli yabancı turistin olmazsa olması uğramadan geçemedikleri tarihi yerlerden birisi olan Balıklıgöl, adeta büyük bir göç bekliyor. Şanlıurfa'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti olması nedeniyle islam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından insanlar akın edecek. Bunu öngören sektör temsileri, dün yetkili isimlerle yaptığı olağan toplantıda Balıklıgöl başta olmak üzere tüm turizm bölgeleriyle ilgili başlıca sorunları masaya yatırarak çözümü noktasında fikir alış verişinde bulundular. Güvenlik, temizlik, ihtiyaç gibi başlıca konuların konuşulduğu toplantının verimli geçtiği ve bu toplantıların daha da geniş katılımlı olarak devam edeceği öğrenildi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan TURSAB Üyesi Raya Turizm Acentesi işletmecisi Kadın girişimci Rahime Yaşar, "Yaklaşan turizm sezonu öncesi Urfa'nın turizminin kalbi olan Balıklıgöl'ü analiz etmek üzere paydaşlarımızla bir araya geldik. 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti'yiz. Balıklıgöl de bu işin merkezi olacak. Yetkili isimlerle burada bir toplantı yaparak Balıklıgöl ile ilgili görüşmeler sağladık. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyoruz. Buna benzer toplantıları daha geniş katılımlı yapmayı planlıyoruz. Biz sektör temsilcileri olarak Urfa turizmine hak ettiği yerde hak ettiği katkıyı memleketimize sağlamak. bunun için çabalıyoruz. Toplantıya katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum." Dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2023, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195