Title of a News Article

Urfa’dan Ayrılınca Dünya Tanıdı

"Feodalite" adlı şiiri nedeniyle kültürel lince maruz kalıp, memleketi Şanlıurfa'yı terkeden yazar Mehmet Kurtoğlu, Ankara'ya yerleştikten sonra dünyaya açıldı.

Urfa’dan Ayrılınca Dünya Tanıdı
banner206

Şiir ve edebiyat çalışmaları ile son dönemde Türkiye’de kitabı en çok yayınlanan isim haline gelen Mehmet Kurtoğlu, ürettiği eserlerle Türkiye’nin konuştuğu yazarların arasına yerleşti. Ünü Türkiye dışına taşan Şanlıurfalı yazar, son günlerde memleketinde verdiği seri konferanslarla dikkat çekiyor.

Şanlıurfa’dan Ankara’ya yerleştikten sonra çıkardığı kitaplarla Türkiye’de edebiyat çevrelerinin en çok konuştuğu isim haline gelen Şanlıurfalı Yazar Mehmet Kurtoğlu, Türkiye’deki birçok şehirde konferanslara katılırken, bir haftadan bu yana da memleketinde verdiği konferanslarda hafızalara dokunuyor.

13 Mart 2020 Cuma akşamı, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinde “İstanbul’dan Urfa’ya İki Kadın: Halide Nusret – Yaşar Nezihe” adlı konferansta sevenleriyle buluşacak olan yazar, yaklaşık 10 gündür bulunduğu Şanlıurfa’da çok sayıda konferans ve sohbete katıldı.

İlim Yayma Cemiyetinin 6 Mart 2020’de organize ettiği “Medeniyet Konferansları” adlı programın konuğu olan Kurtoğlu, burada “Şehir ve Sinema” konusunda düşüncelerini paylaştı.

10 Mart 2020 tarihinde ise Karaköprü Belediyesinin düzenlediği iki ayrı konferansta kadınlara ve gençlere özel konferanslara katılan yazar, “Şehir, Edebiyat ve Sinema” konuları ile “İstanbul’dan Urfa’ya İki Kadın” konulu sohbetini gerçekleştirdi.

TYB Şanlıurfa Şubesinin düzenlediği “Cuma Sohbetleri”, birliğin Yusuf Paşa Mahallesindeki merkezinde saat 20.00’de başlayacak.

Şehir, edebiyat, sanat, insan ve sinema gibi başlıca konularda 40’a yakın eseri bulunan Kurtoğlu, bir yandan kitap çalışmalarını sürdürürken bir yandan da ünlü edebiyat ve sanat dergilerinde yazmaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195