Title of a News Article

Vali Ayhan uğurladı...

Vali Ayhan uğurladı...
banner206

Şanlıurfa'da, bu sabah hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adayları dualarla uğurlandı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'da, havaalanına giderek hacı adaylarını uğurlama törenine katıldı.

Her yıl kurban bayramı öncesi yaşanan hac heyecanı bu yılda yaşanıyor. İslam Alemi'nin en önemli din merkezi olan Mekke ve Medine topraklarına kavuşmak isteyen milyonlarca hacı adayı bayram öncesi yola çıkmaya başladı.

Kutsal topraklara hac ibadetini yerine getirmek üzere Şanlıurfa'dan da hacı adayları kafileler şeklinde gitmeye başladı.

İlk Kafile bu sabah dualarla yola çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafınca hacca gitmeye hak kazanan 263 kişilik kafile bu sabah Şanlıurfa GAP Havaalanında uğurlama töreniyle yola çıktı. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da, hacı adaylarını yalnız bırakmayarak uğurlama törenine katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan dualar sonrası hacı adayları özel uçağa binerek yola çıktı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Hayatlarının en güzel yolculuğuna çıkacak olan hemşehrilerimizi, onlar için büyük önem atfeden bu güzel günde yalnız bırakmadık… #Hac vazifesini yapmak üzere kutsal topraklara giden kişilik ilk kafileyi, dualarla uğurladık. Hayırla gitsinler, hayırla dönsünler." dedi. 

Öte yandan bu yıl Şanlıurfa'dan hacca gidecek olanların toplamda 1563 kişi olduğu öğrenildi.

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2023, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195