Title of a News Article

Yarışmanın birincisi Giresun yolcusu...

Yarışmanın birincisi Giresun yolcusu...
banner206

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmişti, yapılan yarışma kapsamında bölge finali Şanlıurfa'da gerçekleşti.

Şanlıurfa İl Müftülüğü ev sahipliğinde tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Dergah Camisi'nde düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"na; Gaziantep, Malatya, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa birincileri katılım sağladı.

Bölge illerinin finalistleri, Komisyon Başkanı Murat Bozkurt ve üyelerden oluşan jürinin önünde ezan okudu. Finalistler hicaz, uşşak, rast ve saba makamında okudukları ezanı şerifi seslendirdiler.

Jüri üyeleri, yarışmacıların sahne duruşunu, diksiyonunu, güzel ses ve makam uygunluğunu göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptılar.

Düzenlenen yarışmanın sonunda Elazığ'dan Yusuf Türk 1'inci, Gaziantep'ten Abdurrahman Zorlu 2'nci Malatya'dan ise Hıdır Olcaş ise 3'üncü oldu.

Yarışmacılara İl Müftüsü Ramazan Tolan ve İbrahim Halilullah Eğitim Merkezi Müdürü İdris Kalay hediyelerini takdim etti.

Yarışmayı birinci olarak bitiren Yusuf Türk, 18 Ağustos'ta Giresun'da yapılacak Türkiye finaline katılacağı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195