Title of a News Article

Yeni yıla sayılı günler kala Urfa Valiliğinde önemli toplantı

Yeni yıla sayılı günler kala Urfa Valiliğinde önemli toplantı
banner206

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 yılı İslam Başkenti seçilen Şanlıurfa'da yeni yıla sayılı günler kala Valilikte önemli bir toplantı gerçekleşti. 

Tarihi Geçmişi ve kültürel zenginliği ile adını dünyaya duyurmaya devam eden Kadim Şehir Şanlıurfa yeni yıla hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz bir süre önce İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2023 yılı İslam Başkenti seçilen Şanlıurfa'yı yoğun bir yıl bekliyor. Dünyanın dört bir yanından Urfa'ya gelecek olan turistlerin sayısı İslam Başkenti seçilmesiyle beraber daha fazla olacak.

Bu nedenle yerli ve yabancıların akın edeceği Şanlıurfa'da, hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan başkanlığında bugün Valilik binasında paydaşlar ve Urfa Turizmini Geliştirme ajansı ile olağan bir toplantı gerçekleştirildi.

Kentin tanıtımı ve geliştirilmesi konuları üzerine gerçekleşen toplantıya Vali Ayhan'ın yanı sıra Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, GAP İdaresi Kalkınma Başkanı Hasan Maral, Şutso Başkanı Mehmet Doğan Yetim, Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır koordinatörü Yunus Çolak, İl Kültür Müdürü Aydın Aslan ve BŞB Kültür Daire Başkanı Niyazi Kocadağ katıldı.

Toplantıya ilişkin olarak bir paylaşımda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, şu ifadelerine yer verdi;

"2023’te bize düşen vazife çok büyük!

İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa’mızı en güzel haliyle dünya sahnesine çıkarmaya hazırlanıyoruz…

Bu hedef ışığında, değerli paydaşlarımızla Turizmi Geliştirme Ajansı (TGA) toplantımızı gerçekleştirdik.2023 bizim yılımız"

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2022, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195