Title of a News Article

SGK gerekçe gösterip maaşını kesti!

SGK gerekçe gösterip maaşını kesti!
banner206

Sosyal Güvenlik Kurumu, uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’i 2017’de malulen emekli yapmış, 3119 lira maaş bağlamıştı. Kurum, ünlü türkücünün İbo Show’a başlayınca, ‘Yeniden çalışabiliyor’ gerekçesiyle maaşını kesti.

2017'DE BAŞVURU YAPMIŞTI

Urfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, 2011 tarihinde İstanbul Maslak'ta, Abdullah Uçmak'ın adamları tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Aracının içerisinde başına isabet eden mermiyle ağır yaralanan Tatlıses, yıllar süren bir tedavi sürecine başladı. Almanya, Türkiye ve ABD'de çok sayıda cerrahi operasyon geçiren usta sanatçı, vücudundaki hasar nedeniyle Haziran 2017'de 'malulen emeklilik' başvurusunda bulunmuş ve emekli olmuştu.

4 YILDIR ALIYORDU

İzmir SGK'ya yapılan başvurunun ardından gerekli sağlık raporları istendi ve Tatlıses malulen emekli oldu. Ancak geçtiğimiz aylarda flaş bir gelişme yaşandı. Mevzuatta 'çalışma gücü kaybı' olarak geçen Malulen Emeklilik çerçevesinde 4 yıl boyunca maaş alan sanatçının bu hakkı geri alındı.

SGK, İbo Show müzik programının izleyiciyle buluşmasıyla birlikte ünlü türkücünün 'yeniden çalışmaya' başladığı gerekçesiyle maaş ödemesini kesti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2021, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195