Title of a News Article

2023 Kişilik Çiğ Köfte İle Rekor Kıracak

Tek seferde 600 kişiye yetecek kadar çiğ köfte yoğurmasıyla ünlenen ve "Çiğ köfte makinesi" olarak anılan Halil Şeker'in yeni hedefi, 2023 kişilik köfte ile Guinness Rekorlar Kitabına girmek.

2023 Kişilik Çiğ Köfte İle Rekor Kıracak
banner206

Şanlıurfa’nın meşhur çiğ köftesini çok kalabalık topluluklara yoğurmasıyla ün kazanan ve “Çiğ köfte makinesi” lakabıyla anılan Halil Şeker, Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmek için destek istedi.

Şanlıurfa’da sıra geceleri, düğünler ve toplu etkinliklerin aranılan ismi, çiğ köfte makinesi lakaplı Halil Şeker, daha önce şirketin 231 metrelik çiğ köfte dürümü ile rekorlar kitabına girdiğini, Şanlıurfa’da ise 400 kadının aynı anda çiğ köfte yoğurarak rekor kırdığını hatırlattı.

Yöresel kıyafetleri, bakır leğende çiğ köfte yoğurması ve köfte yoğurduğu anda yaptığı gösterilerle adından söz ettiren Halil Şeker, şimdiye kadar tek seferde 600 kişiye yetecek kadar çiğ köfte yoğurduğunu, Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmek için ise 2023 kişilik çiğ köfte rekoru kırmak istediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılına atfen yoğurmak istediği 2023 kişilik çiğ köfte rekor denemesi için destek çağrısında bulunan Halil Şeker, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül başta olmak üzere, ilçe belediyelerimiz ile Ticaret ve Sanayi Odamıza çağrıda bulunuyorum. Gastronomi şehri Şanlıurfamızın tescilli lezzeti olan çiğ köftenin dünya çapında tanıtımını sağlayacak bu rekora gelin birlikte imza atalım.” dedi.

Rekoru kırmak için oldukça fazla pratiğinin olduğunu kaydeden Şeker, “Bunu yapabilmek için her türlü imkânımız var. Destek gelirse, 11 Nisan 2022 günü bu rekoru rahatlıkla kıracağıma inanıyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195