Title of a News Article

Babacan" Kapatacağız"

Babacan" Kapatacağız"
banner206

 DEVA Partisi Genel Başkanı  Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı Varlık Fonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu toprakların insanı, kimliği, kökeni, inancı, görüşü ne olursa olsun birbirini çok seviyor, başkasının acısını kendisinin acısı sayıyor.

Partisinin Şanlıurfa il kongresine katılan Babacan, Varlık Fonu'na yönelik eleştirilerini dile getirdi ve "Karadelik haline gelen Varlık Fonu'nu kapatacağız" dedi.

DEVA Partisi Şanlıurfa il kongresi yapıldı. Genel merkez Yönetim kurulu üyesi İş insanı Essum Aslan'ın Divan Başkanlığını yaptığı kongreye büyük ilgi gösterildi. Bir düğün salonunda düzenlenen kongrede konuşan Babacan, Ak parti hükümetinin ömrünü doldurduğunu söyledi.

İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileyen Babacan, "Umarım en kısa zamanda hep beraber yaralarımızı sararız" dedi. 

Babacan, şunları kaydetti:

"Yargıyı tarafsız ve bağımsız hale getirip sade ve sadece halkımız için karar vermesini sağlayacağız. Mahkemelerimize diyeceğiz ki, "değerli savcı ve hakimlerimiz, evrensel hukuka ve anayasamıza bakın, vicdanınızın sesini dinleyin, acil ve hızlı şekilde kararınızı alın" diyeceğiz. DEVA Partisi olarak taahhüt ediyoruz ki iktidarımızda, savcı ve hakimlere talimat telefonları gitmeyecek

Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını kutlamaya hazırlandığını, bu sürede büyük başarılar elde ettiğini ve badireler atlattığını dile getirdi.Savaşlarla son derece yıkılmış bir ülkeden genç bir demokrasi kurulduğunu anlatan Babacan, "Her alanda ülkemizi ileriye taşıdık ama geçtiğimiz bir yüzyılda büyük acılar da yaşadık. Türkiye'de herkes bir kere düşman, bir kere üvey evlat, en az bir kere mağdur oldu. Adeta acılarımızla işlendik. Biz DEVA Partisi olarak açıkça söylüyoruz ki artık eski hesaplaşmaları, kavgaları arkada bırakıp, yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi. Kavgalar, hesaplaşmalar hiçbir derdimize çare olmadı, olmuyor. Geçmiş doğrularıyla, yanlışlarıyla içinden geçtiğimiz ortak geçmişimizdir." şeklinde konuştu.

Öte yandan 1.kongrede Ahmet Tüysüz yeniden Başkan seçildi ve listede şu isimler yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2020, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195