Title of a News Article

Başkan Ekinci Konuştu

Şanlıurfa’nın en büyük Kırsal ilçelerinden birisi olan Viranşehir ilçesinde güzel gelişmeler yaşanıyor. Viranşehir sokakları geçmiş yıllara göre daha mutlu insanlarla dolu. Halk ve esnaf ilçede ki huzur ortamından oldukça memnun olduğu gözlemlendi. Ak Parti iktidarı ilk kez Belediyecilik anlaşının geldiği ilçede, Halkı, Belediye Başkanına tam güveni var.  Genç Belediye Başkanına, zaman tanıtıklarını ifade eden ilçe esnafı, Başkan Ekinci’den hizmetlerin her tarafa adil dağıtılmasını istiyorlar. Yıllarca, muhalefet partileri tarafından yönetilen ve yerel yönetimler anlamında hizmetlerin yansımadığı Viranşehir ilçesinde gözle görülür bir hava değişimi var.  Başkan Ekinci,Şuan için en önemli gelişmenin, sokaktaki huzur ortamını gösteriyor. İlçede en büyük sorun ise işsizlik.

Mart 2019 yerel seçimleri sonrası Viranşehir ilçesinde Aday olduğu Ak Partiden Belediye Başkanı seçilen, Genç Belediye Başkanı Salih Ekinci, görev süresinin ilk 6 aylık dönemini değerlendirdi. Urfastar.com editörlerine özel açıklamalarda bulunan Başkan Ekinci’ Viranşehir ilçesinin her türlü hizmeti fazlasıyla hak ettiğini, köy görünümünde olan ilçenin mutlaka modern bir Kent olacaktır’dedi.

Viranşehirli olmaktan gurur duyduğunu ve bu nedenle Ak partiden siyasete atıldığını, Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleri ile aday gösterildiğini ifade eden Başkan Ekinci’ alnımızın akıyla girmiş olduğumuz seçimi, halkımızın desteği ile kazandık, bundan sonra bize düşen ise, halkıma hizmet etmektir.Bugün buradayız Viranşehir için buradayız memleketimizi daha yüksek bir medeniyet seviyesine getirmek için buradayız. Viranşehir denilince metropol seviyesinde iki yüz bin nüfuslu bir ilçe, ama köy görünümlü bir ilçe ne yazık ki 20 yıldır biliyorsunuz hiç yerelde iktidar olamadı ilk defa iktidarın nimetlerini Viranşehir’e taşıyacağız. Biz bunun için varız, halkımız için varız Viranşehir için varız.’ Açıklamasında bulundu. 

Başkan Ekinci, açıklamalarını söyle sürdürdü’ öncelikli sorunları tespit ettik, Görev süresinin ilk altı aylık döneminde 93 Km stabilize yol yaptık geldiğimiz günden belli hiç durmadık ve kırsalımız da ise hiç durmuyoruz çalışmaya devam ediyoruz. Yüz bin metre kare kilitli parke taşı döşemesi yaptık yeni açtığımız alanlarda, yirmi bin metre kare tamirat yaptık, hedefimizde 2020 yani yıl sonuna kadar bu sayıyı yüz eli bin metre kareye çıkarmak. Ben hep söylüyorum, yol, su, kaldırım diyoruz ama bunlar zaten yapılması zorunlu şeyler. Viranşehir’in en büyük sorunu istihdam. 19 yaş ortalaması bir ilçeyiz ve hatta bu da önümüze daha ciddi bir işsizlik sorununu getirecek bir gösterge. İstihdam sorununu çözmek istiyoruz biz şuan kaymakamlığımız,  belediye ve ticaret odamızla birlikte bir tekstil fabrikası kurduk onun tahsisini yaptık inşallah 1-2 ay içerisinde faaliyete girecek, ilk etapta 250 genç arkadaşım işe başlayacak.  Viranşehir’in ekonomisini yüzde sekseni tarıma bağlı bir yer ve kendi imkanlarıyla sulama yapılan bir yer. Ben kendim de hem ziraat mühendisi olarak hem de çiftçi olan bir aileden gelmemden dolayı bu konuyu çok iyi biliyorum. Tarımda tabi ki biz istediğimiz seviyede değiliz, daha yeni yeni makinalaşmaya geçiyoruz. Son zamanlarda yapılan arazi tabulaştırmalarıyla beraber daha güzel bir ivme yakalayacağız. ‘dedi.

VİRANŞEHİR’DE HUZUR VAR.

Mart 2019 seçimleri sonrası Viranşehir ilçesinde halkın çok huzurlu olduğunu dile getiren Başkan Salih Ekinci, Viranşehir adeta bir gömlek değiştirdi. Viranşehir halkı çok huzurlu, medyanın gösterdiği eski Viranşehir yok, sokaklarımız daha huzurlu. ilk alt aylık dönemde sosyal bazı projeleri hizmete koyduk. Gençliğin çok olduğu bir yerleşim yerinde, özellikle uyuşturucu ile mücadeleye girdik. Büyükşehir belediyesi işe koordineli bir şekilde çalışacaklarını ve  şantiyelerin yakında kurularak, hizmetlere devam edeceği, sportif alanda, amatör kümede yer alan takımlara destek veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Bilgi evi hizmete sokacağız. İlk okuldan, Üniversiteye kadar öğrencilere her türlü desteği sağlayacağız’dedi.

Viranşehir ilçesi 200 bin Nufslüyuz, ama köy görünümünde, biz sosyal alanda faaliyet yapmak istiyoruz. Yenişehir mahallesinde 140 dekar arazi üzerinden Millet bahçesini kucağız. Çevre Bakanlığına bu projeyi sunduk. İlk aydı ayda çalışmalarımızın  meyvesini alacağı. Gelecekte Viranşehir değişimi hissedecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195