Title of a News Article

Flaş! İşte O isimler...

Flaş! İşte O isimler...
banner206

Şanlıurfa yavaş yavaş seçim atmosferine giriyor. www.urfastar.com editörlerinin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgileri okurlarımızla paylaşıyoruz.

Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Şanlıurfa'da gözler Başta Büyükşehir ve en çok üç merkez ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağına çevrildi. AK Parti Genel merkezi gelecek hafta seçim takvimi açıklayacak. Yerel yönetimler genel Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve kurmayları hummalı Bir çalışmaya başladılar.

Cumhurbaşkanlığı ekibi ve Yerel Yönetimler Başkanlığı iki ayrı çalışma yapıyorlar. Mevcut Belediye Başkanları ile ilgili saha anketleri yapılıyor. Büyükşehir ve üç merkez ilçe ile ilgili birden fazla rapor hazırlandı. Bazı ilçe Belediye Başkanlarının kamuoyu yoklamalarındaki anketlerde partilerinin %50 oranında düşük çıkmaları dikkat çekiyor.

Hazırlanan raporların bir bölümü dün Şanlıurfa Milletvekillerinden bir isme sunumu yapıldı. İsmini açıklamak istemediğimiz Milletvekili raporu olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel yönetimlere teslim eedecek.

İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, gelecek hafta Kızılcahamamda Teşkilat İşleri Genel Başkanı Erkan Kandemir başkanlığındaki kampa katılacak, kampta Belediye Başkanları ile ilgili görüşlerin sorulması bekleniliyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve üç merkez ilçe dışında kırsal ilçe Belediyelerin mevcut Başkanları ile ilgili raporların hazırlanma aşamasına geldiği, AK Parti il yönetiminden bir ismin geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezinde yerel yönetimler il koordinatörü Ayşe Sula Köseoğlu ile de yüz yüze bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre ay sonunda Büyükşehir Belediye başkanlarından bazı isimler kamuoyuna açıklanması bekleniliyor. 

Aday adaylığı müracaatları başlamadan önce ise kamuoyunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için şu isimler telaffuz ediliyor. 

Mevcut Başkan Zeynel Abidin Beyazgül dışında Mehmet Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Mustafa Yavuz, Mehmet Canpolat, Abdülkerim Gök, Abdülkadir Açar, Dr.Faruk Aslan, Uğur Büyükhatipoğlu, Nihat Çiftçi, Rahime Yaşar, Özgür Acemoğlu, Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Mehmet Ali Cevheri, Dr. Faruk Öncel, Ecz Osman Mutlu, Prof.dr Tahir Güllüoğlu, Av. Yahya Demirkol

Öte yandan Şanlıurfa Milletvekili TBMM Başkan vekili Bekir Bozdağ'ın da ayrı Bir çalışma içerisine girdiği iddia ediliyor. 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2023, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195