Title of a News Article

Ak Parti Urfa cephesinde neler oluyor?

Ak Parti Urfa cephesinde neler oluyor?
banner206

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakat bu gece sona erdi. Vedat Demiröz başkanlığında ki komisyon iki gün devam eden mülakatta çok sayıda aday adayını iki-üç dakika dinlerken, ismi ön plana çıkan isimlerle uzun süren görüşmeler yaptılar. Mülakata 320 aday adayının katıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre mevcut Milletvekilleri ile birlikte yaklaşık 32 aday adayının dosyaları üst komisyona çıkartılacak. Üst komisyonda Binali Yıldırım, Erkan Kandemir ve Ali İhsan Yavuz yer alacakları öğrenildi. Bu üç isim Vekil listesinde etkili olacaklar. Son kararı ise Erdoğan verecek. Erdoğan'ın ajandasında bazı isimlerin varlığı konuşuluyor. Şanlıurfa eski Milletvekillerinden iki ismin listede yer alacağı iddia edildi. 

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da yapılan temayül yoklamasında ise özellikle teşkilat üyesi olan aday adaylarının oy kullanma esnasında şaibe kattıkları gerekçesiyle aldıkları oylar iptal edildi. 

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Kırıkçı'nın istifasının ardından seçim öncesi Parti teşkilatının fesh edilmesi tartışılıyor. Kırıkçı'nın istifası ile ilgili çok sayıda iddia var. Kırıkçı'nın ardından kimin il başkanı olacağı konuşuluyor.Mevcut yönetimde il başkanlığı görevini üstlenecek çok az sayıda ismin olması parti cephesinde eleştiri konusu oldu. Eski partililer, seçim öncesi yönetimin fesh edilmesinden yana tavır sergiliyorlar.

İl Başkanlığı için Mehmet Yavuz, Süleyman Elgün, Vedat Yurum, isimleri ön plana çıkıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2023, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195