Title of a News Article

Bahçeli’nin seçim tarihi çıkışına AK Parti’den yeşil ışık!

Bahçeli’nin seçim tarihi çıkışına AK Parti’den yeşil ışık!
banner206

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim tarihiyle ilgili "Mayıs ayında bu işi bitirelim" çıkışı sonrası AK Parti'den ilk açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldığı canlı yayında "Meclis'te çoğunluk olmazsa Cumhurbaşkanı kararıyla da böyle bir seçim tarihi kararı alınabilir. Böyle bir karar alınırsa da bir ilk olarak uygulanacak. Anayasa'da bunun bir karşılığı var. Cumhurbaşkanımız bir seçim kararı aldığı zaman bu kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada Mayıs ayını işaret ederek "Bu işi bitirelim" demesi, siyaset kulislerini yeniden hareketlendirdi.

Kulislerde Mayıs ayında seçimin yapılmasına neredeyse kesin diye bakılırken, AK Parti'den açıklama geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada dikkat çeken mesajlar verdi.
REKLAM

powered by
TagOn
AK Partili Dağ'ın açıklamalar şöyle;
"Haziran ayında seçimlerin yapılmasının bir takım sorunları var. Tatil zamanın başlaması, sınav tarihleri diğer taraftan hac dönemine denk gelmesi. Sayın Bahçeli de ifade etti bugün. Bu durumdan dolayı seçim tarihinin güncellenmesi söz konusu olabilir.
Bu bir erken seçim değil. Böyle nitelendirilemez. Muhalefet ise hemen her 6 ayda bir erken seçim sözlerini ifade ediyordu. Bunun erken seçim olmadığını onlar da bilir.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Meclis'te 360 vekilin oyu gerekiyor. 6 Nisan tarihinden sonra olacak seçime destek vermeyeceklerini belirttiler. Meclis'te çoğunluk olmazsa Cumhurbaşkanı kararıyla da böyle bir seçim tarihi kararı alınabilir. Böyle bir karar alınırsa da bir ilk olarak uygulanacak. Anayasa'da bunun bir karşılığı var. Cumhurbaşkanımız bir seçim kararı aldığı zaman bu kamuoyuyla paylaşılacaktır. "

(Mynet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195