Title of a News Article

İlk alımda yerleşmek istiyorlar

İlk alımda yerleşmek istiyorlar
banner206

KPSS ve DHBT Sınavı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din görevlileri, mülakatını kazanan ancak atamalarda yedeklerde kalan Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin-Kayyım grupları, şuanda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 985 kontenjanına alınmayı istiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu kontenjanların imam ve hatiplere ait olduğunu belirterek yedeklerin talebine olumsuz cevap verdiği öğrenildi.

İlahiyat Fakültesi lisans mezunu ve hafızlığını tamamlayanlar ÖSYM'nin yapmış olduğu KPSS, DHBT sınavlarına girdi ve yüksek puanlar alarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu sözlü mülakatı da başarıyla geçti. 

Yapılan atamada yedeklerde kalan Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin-Kayyım grupları, Diyanet İşleri Başkanlığı'na alım ilanının 4. maddesinin 2. Bendini hatırlattı.

Alım ilanının 4. maddesinin 2. Bendinde, “Başvuru sonucunda her bir grupta ilan edilen kontenjan sayısından daha az sayıda başvuru olması halinde veya sözlü sınav sonucunda her bir grupta yeterli sayıda başarılı adayın olmaması durumunda kalan boş kontenjanlar başvuru yoğunluğuna göre diğer gruplara aktarılabilecektir.” ifadeleri yer alıyor.

Yapılan atamada yedeklerde kalanlar ise, bu hatırlatmayla “Bu boş kontenjanlar Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin-Kayyım gruplarına aktarılmalı” diyor.

KPSS-DHBT sınavlarında yüksek puan alanlar ve DİB mülakatında 70 puan üstü alıp başarılı olan yedek Din Görevlileri,  985 boş kontenjanın kendilerine de KKÖ ve müezzin kayyım adaylarına ayrılmasını ve tüm yedekler olarak Diyanet Akademinin 1. eğitimine dahil edilmesini istiyor.

Yüksek puanlarına rağmen yedek kontenjan sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen kalan Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin- Kayyım grupları, “Oysa ki boş kontenjan sayısı ile yedekte kalan kişilerin sayısı birbirine çok yakındır. Önceki yıllarda da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yedeklere kalmış adayların tekrar mülakata tabi tutulmaksızın atamaları yapılmıştır.” ifadelerini kullandılar.

Yedeklerde kalan akademi din görevlileri, ek yerleştirme ile akademiye ilk alımda yerleşmek istiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195