Title of a News Article

Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık çıkışı!

Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık çıkışı!
banner206

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyalarının ele alınacağı toplantıya değinen Kılıçdaroğlu, "Ben dahil tüm dokunulmazlıkları kaldırmazsanız namertsiniz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.
Kılıçdaroğlu'nun satır başları şöyle:

Demokrasiye inanıyorsak düşünce özgürlüğüne de inanacağız. Siyasal partilerin kapatılması askeri dönemlere ait bir gelenektir. Hangi partinin iktidar olacağına egemen güçler değil 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı karar verecektir.
Hazine yardımını keserek demokrasi dışı uygulamaları kabul etmiyoruz. Tehdit ediyorlar. Gücü elinde tutan tehdit ediyorlar. Dokunulmazlıklar kaldırmak için komisyonu topluyorlar CHP'lilerin milletvekillerinin ben dahil dokunulmazlıkları kaldırmazsanız namertsiniz. Bizi dokunulmazlıklarla tehdit edeceklerini sanıyorlar. Korkmuyoruz, korkmayacağız, inandığımız yolda yürüyeceğiz. Kendisini saraya hapsedip, memurları saraya toplayıp kendisini alkışlatanların bunları bilmesi lazım.
DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI
Gücü elinde tutan tehdit etmeye başlıyor. CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarını kaldırmak için komisyonu topluyorlar. Açık ve net söylüyorum. CHP'lilerin, milletvekillerin, ben dahil dokunulmazlıklarını kaldırmazsanız namertsiniz.
Biz kul hakkı yemedik ki korkalım. Yargılayın. Sizler gibi değiliz. Bu ülkeye hesap verilecekse hesap vermekten de korkmayız.
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, kalemini satmayan tüm gazetecilerin günü kutluyorum. Kalemini satmayan haber peşinde koşan namuslu tüm gazetecilere hepimizin şükran borcu var. Onurlu gazeteci kalemini kiralamaz, satmaz. Basın özgürlüğünün olmadığını biliyoruz. Kalemini satan ve kendilerine gazeteci diyenleri de biliyoruz. Ocak ayının gazeteciler açısından büyük acılar barındırdığını bilmeniz gerek.
Basın özgürlüğünün uygulanmadığını sansür uygulandığını biliyoruz. Kalemini satan ama kendileerine gazeteci diyenleri de biliyoruz. Televizyonlara çıkıp AK Parti adına konuşan kalemini satan düşüncesini satan aklını Saray'a kiralayan sözde gazetecileri de biliyoruz. Ülkeye demokrasi geldiğinde zaten onlar televizyonlara çıkamayacak. Kalemlerini satamayacaklar.
POLİS İNTİHARLARI
Polislerimizin, jandarmalarımızın intiharlarına yol açan olayları biliyoruz. Ağır çalışma koşullarının ne olduğunu biliyoruz. Fazla mesailerin verilmediğini biliyoruz. Emekli polislerin intibak haklarını sağlayacağız. Terfiler, tayinler kesinlikle liyakata göre yapılacak.
KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR
Bunlar baskı altında tutulan TÜİK'in rakamları... Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde Türkiye'de kişi başına gelir 12 bin 582 dolardı. Bugün, 9 bin 485 dolara düştü. Her kişiden 3 bin 97 dolar çalındı. 12 bin 582 dolardan 9 bin 485 dolara kim indirdi? Bu soruyu sormazsanız; çocuklarınızın hakkını savunamazsınız. bayrağınızın hakkını savunamazsınız. Yolsulluğun derinleşmesi işte budur.
En düşük emekli aylığı asgari ücret olsun diye kanun teklifi verdik. AK Parti ve MHP reddetti. Asgari ücreti bile emekliye çok görüyorsun.
SANDIK TEPKİSİ
Türkiye yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Türkiye'nin sorunlarını benden öğreniyorlar. Çünkü halkın arasına çıkamıyorlar. Dert dinleyemiyorlar. Köşe bucak kaçıyorlar. Kaçacaksınız, sandık gelince dersinizi alacaksınız.

(F5HABER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195