Şanlıurfa'nın yeni Valisi Hasan Şıldak bugün tarih gezilerini Halfeti de tamamladı. Spor giyinerek gezen Vali Şıldak'ı tanımak kolay olmadı.

Kenti gezerek tanıyan ve temaslarda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ailecek sabah saatlerinde Göbeklitepe'ye gitti ardından ise Birecik ve Halfeti'ye...

12 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe'yi yakından görme fırsatı bulan Vali Şıldak ve ailesi, bölgeden sorumlu kazı başkanı Prof. Dr. Necmi Karul'dan bilgiler aldı.

Akabinde burdan ayrılan Şıldak ailesi Birecik'e doğru yola çıktı. Fıstık tarlalarında soluğu alan Şıldak ailesi dalından taze fıstık koparıp yedi. Vali Şıldak ve ailesine Birecik ilçe Kaymakamı Kadir Duman eşlik etti.

Urfalı Mülkiye Başmüfettişinden Vali Şıldak'a ziyaret Urfalı Mülkiye Başmüfettişinden Vali Şıldak'a ziyaret

Birecik sonrası sakin şehir Halfeti'ye gidildi. Burada da temaslarda bulunan Vali Şıldak, Halfeti ilçe kaymakamı Zikrullah Erdoğan'dan bilgi edindi.

Spor gömlek, kot pantolon ve spor ayakkabı giyinimiyle dikkatleri üzerine çeken Vali Şıldak'ı tanımak güç oldu. Bölgeyi gezen turistler gibi gezen Şıldak'ı vali olarak tanıyan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.