Title of a News Article

Çelik, seçim öncesi Uzun'a konuştu.

Çelik, seçim öncesi Uzun'a konuştu.
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirterek, “Şanlıurfa’da yeni dönemde huzurun bekçisi olacağız” dedi.

Bu haftaki röportajımızı AK Parti’nin Şanlıurfa’daki ‘takım kaptanı’ Faruk Çelik’e ayırdık. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çelik, bilindiği gibi 2011 seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçilmiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmuştu. Bu görev süresi içerisinde Şanlıurfa’ya eğitimden sağlığa, turizmden sanayiye kadar birçok alanda önemli yatırımların gelmesini sağlayan Çelik, partisinin ‘üç dönem’ kuralından dolayı 7 Haziran seçimlerinde aday olamamıştı. Fakat seçimlerden sonra Hükümetin kurulmamasından dolayı 1 Kasım’da seçim kararı alınmasının ardından AK Parti tarafından ‘üç dönem’ kuralı yumuşatılmış ve Faruk Çelik yeniden aday olmuştu. Bursa’dan milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunan Çelik, Şanlıurfa’daki partililer ve sivil toplum kuruluşlarının isteği doğrultusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla yeniden Şanlıurfa’dan 1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. Adaylık listelerinin açıklandığı günden bu yana Şanlıurfa’da yoğun bir tempoda seçim çalışmalarını yürüten Çelik ile çalışmalar üzerine konuştuk.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da huzuru bozmak isteyenlere izin vermeyeceklerini belirterek, “Şanlıurfa’da yeni dönemde huzurun bekçisi olacağız” dedi.

Şanlıurfa’daki elektrik sorununa da değinen Çelik, cazibeli sulama sisteminin yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptıklarını ve bunun gerçekleşmesi durumunda elektrik sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

 

İşte Faruk Çelik ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

2011 Yılının değerlendirmesini yapar mısınız?

2011’de Şanlıurfa’da milletvekili arkadaşlarımızla beraber önemli yatırımlara imza attık. Şanlıurfa merkez ve 10 ilçede başta eğitim, sağlık, ulaşım, turizm ve spor alanlarında ciddi eksiklikler vardı. Hükümetimizin desteği ve bizlerin girişimi ile Şanlıurfa’ya 14 Katrilyon harcadık. 4 Yıl önce vatandaşımıza ne söz verdiysek fazlasıyla yerine getirdik. Türkiye’nin en büyük müzesini kurduk. Kimsenin yapmaya cesaret edemeyeceği meydanlar yaptık, Urfa meydanlar şehri oldu. Ceylanpınar ilçesi ve göçerler tapuya kavuştular. Bozova-Halfeti yolu, Urfa’nın çevre yolları, GAP Arena Stadyumu, Eyyübiye Devlet Hastanesi bitmek üzere, Viranşehir, Siverek, Akçakale ilçelerine büyük hastaneler yaptık. Kısacası Şanlıurfa’nın sorunlarına neşet vurduk.

 

Yeni dönemde Şanlıurfa’ya gelişiniz nasıl oldu?

1 Kasım seçimleri öncesinde Bursa’dan aday olmak istiyordum ancak Şanlıurfa’daki kardeşlerim, STK’lar ve partililer yeniden Şanlıurfa’da olmamı istediler. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’ya 4 yıl daha hizmet yapmamı uygun gördü ve Şanlıurfa’dan aday oldum, Urfa’dan aday olduğum için gurur duyuyorum. Urfa için bir nefer gibi çalışacağız. Urfa’nın barışa huzura ihtiyacı var. 1000 yıllık Urfa’nın huzur ve kardeşliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Şanlıurfa kadim bir şehir, Orta Doğunun lokomotifi olacak bir şehir. Tarım ve turizmin yanı sıra sanayide de büyük hamleler yapacağız. Kurulacak Gıda OSB’yle Şanlıurfa Türkiye’nin marka şehri olacaktır. Hilvan, Viranşehir, Siverek, Suruç ve Ceylanpınar’ı mutlaka suyla buluşturacağız.

 

Şanlıurfa’da seçim çalışmalarınızda seçmenler sizden en çok ne talep ediyor?

İstekler bölge bölge değişiyor. Şanlıurfa’da merkezde yaşayan insanların birinci talebi huzur oluyor. Huzursuzluğu, terörü nasıl bir güven kaybına ve özellikle esnafımızı nasıl vurduğunu her gittiğimiz ilçede ve merkezde vatandaşlarımız ifade ediyor. Kırsalda ise yol ve benzeri talepler var. Bunların bir kısmını anında belediye başkanlarımızla çözüme kavuşturduk, diğer sorunlarda zamanla çözülecektir.


 

Muhalefet, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yerine 7 Haziran seçimlerindeki gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sürekli hedef alıyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Meyve veren taşlanır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne gibi hizmetler yaptığınız, yatırım, kalkınma ve temel haklarla ilgili neler yaptığını bütün dünya biliyor. Bunu O’na saldıranlar da çok iyi biliyorlar fakat 13 yıldır Tayyip Erdoğan ismi onları iktidara aday olamamasını ortaya koyan bir isim olarak ortaya çıktı. O halde Tayyip Erdoğan’ın var olduğu herhangi bir yerde aktif siyasette olması gerekmiyor bakın Cumhurbaşkanı olması bile onlar için iktidarın hayal olduğunu gösterdikleri için Cumhurbaşkanlığı makamına ilk günden beri hiçbir şeyi dikkate almadan saldırıyorlar. Saldırdıkları yalnız Sayın Cumhurbaşkanı değil makama saldırıdır. Çok yanlış bir davranış biçimidir. Mesele Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Saray’a çıkmayacağım falan’ diyordu ama şimdi ‘Davet gelirse çıkarım’ diyor. Dolayısıyla çelişkilerle dolu, davranış bozuklukluyla bir muhalefetle karşı karşıyayız. Umarım vatandaşlarımız 1Kasım’da istikrarlı bir yönetimle bu istikrarlı yönetime geçişle muhalefetin yeniden dizayn olacak bir kararı verirler; Türkiye’de demokrasi sağlıklı bir şekilde iki ayak üzerinde yürümeye başlar. 14 Yıldır gerçekten hiçbir şeye aday olmayan yalnız dedikodularla

, gazete kupürleriyle süreci yönetmeye çalışan bir muhalefet anlayışından çıkarız, projelerin tartışıldığı bir sürece gireriz inşallah. Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, ithamda bulunanlar Sayın Cumhurbaşkanının bölgedeki tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırma konusunda attığı adımlar karşısında bir nebze yapılanları alt alta okurlarsa yani insanlıktan nasibini almışlarsa yüzlerinin kızarması gerekiyor.

 

1 Kasım seçim öncesinde partiniz olarak Şanlıurfa’da herhangi bir anket yaptırdınız mı? Şanlıurfa’daki oy oranını açıklar mısınız?

Anketler çok iyi ama elimizdeki oranları açıklama şansımız yok.  Ancak veriler çok iyi Şanlıurfa olarak Türkiye rekoru kırmak istiyoruz. Halkımız, 7 Haziran’da yaşananları gördü. Şanlıurfa, AK Parti’nin kalesidir.

 

Şanlıurfa’da elektrik sorunu var. Bu elektrik sorununun giderilmesi noktasında çalışmalarınız var mı?

Şanlıurfa’da cazibeli sulama alanlarını arttıracağız. Bunu çözdüğünüz zaman elektrik ihtiyacı azalacak. Viranşehir, Ceylanpınar, Hilvan, Bozova, Suruç Ovasını cazibeyle suladığınız zaman pompaj sulama ortadan kalkacağı için elektrik sorunu temelden hal olmuş oluyor. Altyapının iyileştirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Birçok köyde direkler ve teller değiştirilmeye başlandı, köyler aydınlatılmaya da başlandı. Şehir içinde de yeraltına alma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar hızlandırılacak.

 

Uzun bir maratonun sonunda genel seçimler 1 Kasım Pazar günü yapılacak. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Teşkilatlarla ve milletvekili adaylarıyla birlikte Şanlıurfa’da Bin 300’ün üzerinde köy ve mezra ile 13 ilçeyi ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürdük. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, destek istedik. Yoğun bir şekilde seçim çalışması yürüttük. AK parti dışında hiçbir siyasi partinin alanlarda olmadığını gördük. Pek çok sorunu yerinde çözdük. 1 Kasım’da vatandaşlarımızın sandığa giderek, oylarını istikrardan yana olan AK Parti’ye kullanmalarını istiyoruz. İnşallah 1 Kasım hem bölgemiz hem de ülkemiz için hayırlı olur.

 

Faruk Çelik kimdir?

1956 yılında Artvin-Yusufeli ilçesinde doğdu. İlkokulu Artvin’de orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsünde iki yıl işletme eğitimi gördü. Dört yıl Lise öğretmenliği yapan Çelik, çeşitli dallarda ticaretle meşgul oldu.

İki yıl süreyle de yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı.

Siyasete gençlik kollarında başladı. Bursa İl Başkanlığı ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

18 Nisan 1999 yılında yapılan seçimlerde 21. dönem Bursa Milletvekili seçildi. İçişleri Komisyonu ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucuları arasında yer alan Faruk ÇELİK 22. dönem Bursa Milletvekili olarak 2.defa seçildi. 5 yıl süre ile Ak Parti Grup Başkan Vekilliği yaptı.

23 Temmuz 2007 yılında yapılan seçimlerde 23. dönem Bursa Milletvekili olarak 3.defa seçilen Faruk Çelik 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

12 Haziran 2011 yılında yapılan 24. dönem Milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa’dan Milletvekili seçilen ve 61. Hükümette 2. kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Çelik, 1 Kasım seçimleri için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı oldu.  Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195