Title of a News Article

Urfalı genç iş adamı Akgün Urfastar'a konuştu...

Urfalı genç iş adamı Akgün Urfastar'a konuştu...
banner206

Şanlıurfalı iş adamı Hüseyin Akgün, yıllar önce Antalya’da turizme yatırım yaparak ülke ekonomisine büyük katkıda bulundu.

Yerli ve özellikle yabancı turistlerin Türkiye’de ki yoğun ilgi gösterdiği şehirlerin başında gelen Antalya’da turizme yatırım yapan İş adamı Hüseyin Akgün, şimdilerde yayla tarafında serin bölgede hayatını sürdürüyor.

Akgün’ün Antalya’nın Manavgat ilçesi Side kasabasında bulunan Sandy Beach Hoteli şimdi genç girişimci iş adamı olan oğlu Fatih Akgün direktörlüğünde hizmet veriyor.

Küçük yaşlarda ayrıldığı memleketi Şanlıurfa’ya ayrı bir hasret içeren Fatih Akgün, Antalya’nın en genç turizm sektöründe hizmet verenlerden birisi.

Akdeniz’e sıfır sahili yerli ve yabancı turistlere hizmet veren Sandy Beach Hoteli pandeminin gölgesinde bir yılı geride bıraktı ve bu yıla dolu dolu hazırlanarak bu yıl gelen misafirlerine muhteşem bir yaz tatili yaşattı.

Deyim yerindeyse işin içerisinde büyüyen Fatih Akgün, Ticaret dergisine bir röportaj verdi.

Cennet Side’nin altın rengi kumsalında Sandy Beach Hotel’in genç patronu Mehmet Fatih Akgün, geçmişten bugüne tüm kazanımlarını, tecrübelerini ve birikimlerini anlattı.

GENÇ AKGÜN BİRTEK OTELLE UĞRAŞMIYOR!

Side sahilinde muhteşem manzaralı ve mükemmel bir hizmet anlayışına sahip Sandy Beach Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Akgün oldu. Çekirdekten yetişme bir turizmci ve ANTGİAD üyesi olarak Antalya iş dünyasında başarı grafiği hızla yükselen Mehmet Fatih Akgün aynı zamanda profesyonel bir dalgıç olarak sporcu kişiliği ile de ön plana çıkıyor.

Üretmeyi, istihdam yaratmayı ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı çok önemseyen genç ama başarılı iş insanı Mehmet Fatih Akgün, turizm sektörünün yanında tarım sektöründe de MFA Tarım markası ile Sera’da organik Muz üreticiliği yapıyor.

Genç İş adamı Mehmet Fatih Akgün ile urfastar.com olarak bir röportaj gerçekleştirdik.

İşte o röportaj...

Soru: Fatih bey, Antalya’nın başarılı turizmci iş insanlarından biri olarak sizi tanıyoruz. Ancak genç yaşta bu tecrübe ve başarıyı nasıl elde ettiniz, Eğitiminiz ve çalışma hayatına nasıl başladınız?

Cevap: Lise eğitimimi TED Antalya Koleji’nde yaptım.

lisansımı Antalya Bilim Üniversitesi’nde İngilizce İşletme alanında tamamladım. Çalışma hayatına erken yaşlarda lise döneminde başladım, kendi otelimiz ile birlikte başka otellerde farklı departmanlarda normal bir personel gibi çalıştım. Turizm çok katmanlı bir sektör işi mutfağında öğrenmek çok önemli. Erken yaşlarda tecrübeli bir turizmci olmayı hedefledim ve bu nedenle komilik yaptım, garsonluk yaptım, teknik servislerde çalıştım, barmenlik yaptım. Tatile gelen turistin beklentilerini ve psikolojisini anlamaya çok önem verdim. Tüm bu çalışmalarım bana inanılmaz bir iş olgunluğu ve tecrübe kattı. Babam da bu başarımı görerek otelimiz olan Sandy Beach Hotel’in yönetimini bana devretti. Zaman zaman babamın tecrübelerinden de yararlanarak Side sahilindeki otelimize gelen misafirlerimize güzel unutamayacakları bir tatili yaşatmaya çalışıyoruz. İşimi severek yapıyorum, otelimize gelen turist hem misafirimiz hem de ailemizden biridir bu gözle bakarız ve sıcak samimi insani ilişkiler kurarız, yeni insanlarla tanışmayı sohbet etmeyi çok sever ve önemserim. Tatilcilerimiz de kendilerini bir otelde değil evlerinde hissederler ve her yıl yeniden bizi tercih ederler.

Soru: İşletmekte olduğunuz Sandy Beach Hotel’in özelliklerini anlatır mısınız, ve en çok hangi ülkelerden tatilci ağırlıyorsunuz ?

Cevap: Otelimiz Side sahilinde denize sıfır mesafede 261 odalı 600 yatak kapasiteli 4 yıldızlı ancak hizmet anlayışı ve sunumu olarak 5 yıldız kalitesinde bir otel. Babam otelimizi 2001 yılında alarak geniş çaplı bir tadilattan sonra işletmeye açtı. 20 yıldır hizmet veriyoruz. Son 6 yıldır da otelin yönetimini babam tamamen bana bıraktı ben yönetiyorum. Genel olarak Alman destinasyonu ile çalışıyoruz ve Alman tatilcilerimiz daha yoğun oluyor. Bunun yanında İskandinav ülkelri, Ukrayna ve Rusya’dan da misafirlerimiz oluyor.Tatilcilerimizin çoğunluğu her yıl tekrar tekrar gelen ailelerden oluşur. Otelimizin konsepti ve verdiğimiz kaliteli samimi hizmet misafirlerimizin çok hoşuna gidiyor kendilerini aile ortamı içinde hissettiklerini söylüyorlar ve her yıl tekrar geliyorlar, gelirken de başka yakınlarını getiriyorlar. Otelimiz aile oteli olarak tatilciler arasında çok seviliyor. Manavgat bölgesinin en beğenilen otelleri arasında yer alarak 3 yıl üst üste ödül aldık. Bende bu durumdan çok memnunum önemli olan tatilcilerin mutlu olması ve ülkelerine güzel anılarla dönmesidir.

Soru: Turizmci olmak, başka ülkelerden gelen insanlara tatil hizmeti sunmak nasıl bir duygu ?

Cevap: Çok güzel bir duygu işimi severek yapıyorum. Bende fırsat buldukça başka ülkelere gidip dünyayı tanımaya çalışıyorum. Farklı milletlerden insanlarla tanışmayı onların kültüründen bir şeyler öğrenmeyi çok seviyor ve önemsiyorum. Turizmciler olarak çok ciddi bir iş yapıyoruz, aslında otel işletmek çok zor ve riskli bir iş. Otelimizde ilk olarak şirket müdürü olarak görev aldım ve büyük sorumluluk hissettim, geceleri bile uyku tutmuyordu herkesin rahat ve mutlu olduğundan emin olmak istiyordum, personel ve tatilcilerimiz dahil hepsinin sorumluluğunu üzerimde hissediyordum. Otelimiz aile konsepti anlayışı ile hizmet verdiği için oldukça korunaklı bir oteldir çocukların park ve oyun alanları, odalar, restoran bölümleri havuz ve sahil birbirine çok yakındır, personelimizde çok titiz çalışır tatilciler huzurlu bir ortamda tatillerini tamamlayıp seneye görüşmek üzere diyerek ülkelerine dönerler. Tüm bunları sağlamak oldukça zordur bende bunu başardığım için turizm sektörüne hizmet verdiğim için çok mutluyum

Soru: Genç bir iş insanı olarak babanız ile iş ilişkileriniz nasıl, kararlarınızı sorgular mı ?

Cevap: Daha öncede söylediğim gibi lise yıllarında birçok departmanda çalışarak, bizzat yaparak ve yaşayarak işi öğrendiğim için babamın bana güveni oldukça fazladır ve hiçbir kararımı şimdiye kadar sorgulamadı. Bir de bizim birçok personelimiz bizimle uzun yıllardır çalışan personeldir. Finans müdürümüz 29 yıldır bizimle çalışıyor, Genel Müdürümüz 14 yıldır bizimle çalışıyor. Diğer personellerimizde yıllardır bizimle çalışan aynı kişiler önemli bir konu olmadıktan sonra personel değiştirmeyiz. Personelimizi hiçbir zaman ikinci plana atmayız onlara patronluk değil aile bireyi gibi davranırım çünkü bu işi öğrenirken onlarla birlikte çalıştım. Personelimiz güler yüzlü ve çözüm odaklıdır. Bu durum otelimize gelen misafirlerimizin de hoşuna gidiyor çünkü her yıl gelen birçok misafirimiz aynı personelle karşılaşınca daha mutlu oluyor kendini güvende hissediyor.

Soru: Turizm sektörünü pandemiden öncesi ve sonrası olarak nasıl değerlendirirsiniz ?

Cevap: Rusya ile yaşadığımız uçak düşürme olayını saymazsak ki o olayda sektörümüzü çok kötü etkilemişti. Pandemi öncesi tabi ki her şey çok güzel ve olumlu bir durumdaydı. Oteller doluyor ülkemizin turizmden kazandığı para her yıl katlanarak artıyordu. Sonra pandemi ile karşılaştık ve turizm sektörü büyük bir şok yaşadı. Ne olduğunu anlamadık her şey birden belirsizleşti. Sezon öncesi olduğu için uçakların kalkıp kalkmayacağı otellerin açılıp açılmayacağı bile belli değildi. Pandeminin ilk günlerini böyle belirsizliklerle yaşadık ve sonuçta 2020 yılında oteller açılamadı. Oysa bizim otelimizin 2020 yılı rezervasyonları Ocak ayında dolmuştu o yıl turizmde rekorlar yılı olacaktı ama pandemi her şeyi mahvetti. Turizm sektörüne ürün sağlayan tedarikçi şirketlerde büyük bir şok yaşadı, sektör içindeki yüzbinlerce insan etkilendi. Şimdi 2021 sezonunda inşallah otellerimizi açmayı umut ediyoruz ama ben 2021 sezonundan da çok umutlu değilim.

Soru: Fatih bey iş dışında özel hayatınızda kendinize zaman ayıra biliyor musunuz, hobileriniz var mı?

Cevap: Spor yapmayı, spor aktivitelerinin içinde olmayı çok seviyorum. Kışın Snowboard yapıyorum. Yazları da dalış yapıyorum. Yani kışın dağlarda yazın deniz altında oluyorum. Dalış yapmak çok güzel bir duygu şuan dalış eğitmen asistanıyım, yakında sınavım var inşallah dalış eğitmeni belgemi de alacağım. Aynı zamanda dünyayı dolaşmayı çok seviyorum. Kaldığım ülkedeki insanların tarihini kültürlerini ve yaşam biçimlerini öğrenmeye çalışıyorum.

Soru: Tarım sektörüne yatırım yaptığınız da biliyoruz, iş konusunda ilerdeki planlarınız hedefleriniz nelerdir?

Cevap: 2019 yılında tarım sektörüne girip muz serası yapmaya karar verdim. 30 dönümlük alanda sera muzu yetiştiriyorum ilk hasat olarak 165 ton muz üretimi oldu ilerleyen yıllarda bu miktar çok daha fazla olacak. Antalya bölgesinde hem turizm hem de tarım sektöründe büyük fırsatlar var, sera muzu üreticiliği de son yıllarda çok arttı çok miktarda muz üretimi oluyor ve çoğunluğu ihraç ediliyor, ülke ekonomisine büyük bir kazanç. Bir iki yıl içinde Türkiye artık Muz ithal etmeyecek ve Muz ihraç eden ülkeler arasında olacak. Benim ilerdeki planlarım farklı sektörlerde yatırım yapmak fakat basamakları teker teker çıkmayı hedefliyorum. Pandemiden dolayı birçok sektör gibi turizm sektörünü de çok etkiledi, bu yüzden yakın gelecekte yatırım yapmayı çok doğru bulmuyorum.

Soru: Bekarsınız, evlilik düşünüyor musunuz?

Cevap: Şu an nişanlıyım bu yılın Ekim ayında inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. Hayalim çocuk sahibi olmak ve onları biran önce yetiştirerek emekli olup Kaş’a yerleşmek dalış okulu açarak emeklilik hayatımı bu şekilde yaşamayı planlıyorum.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195