Title of a News Article

Diyetisyen Demir, tansiyonu olanları uyardı!

Diyetisyen Demir, tansiyonu olanları uyardı!
banner206

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Uzman Diyetisyen Hatice Demir, Tansiyon rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için uyarıda bulundu.

Kalsiyum ve potasyumdan zengin beslenme önemli. Özellikle süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi az yağlı veya yağsız olması önemli. Posa ve lif yönünden zengin beslenme önemli. En az günlük 5 porsiyon kadar sebze meyve tüketilmeli. Tam tahıllı ürünlerinin tüketilmesi önemli. Özellikle tam buğday unundan yapılmış Kompleks karbonhidratlar tüketilmesi gerekiyor. Özellikle pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketilmesi gerekiyor. Yine sebze yemekleri, etli sebze yemekleri tüketilebilir.  Et ve et ürünleri günlük 3 porsiyon kadar tüketilmesi gerekiyor. Özellikle tavuk ve balığın derisi ayrılmış bir şekilde tüketilmesi hipertansiyon hastaları için önem arz ediyor.  Su tüketiminin yine arttırılması lazım. En az 2 litreye kadar su tüketilmesinde fayda var.  Hipertansif hastalarda kafein tüketiminde sınırlandırılması gerekiyor.  Alkol ve sigara tüketiminin kısıtlamamız gerekiyor.  Fiziksel aktivitenin arttırılması tansiyonun dengeye gelmesi açısından yarar sağlıyor. Özellikle hafif tempolu bir yürüyüş yapılıyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezimizde diyetisyen ve fizyoterapist olarak bu hizmetleri ücretsiz olarak veriyoruz. İhtiyaç olan tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195