Title of a News Article

Ayhan ve Beyazgül muhtarlarla buluştu

Ayhan ve Beyazgül muhtarlarla buluştu
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Valiliği himayelerinde düzenlenen iftar yemeğinde kentin 13 ilçesinden gelen Bin 444 muhtarla iftar sofrasında bir araya geldi. Birlik, beraberlik mesajlarının verildiği programda dayanışma vurgusu yapıldı. İftar programının ardından muhtarların talep ve önerileri dinlendi.

Şanlıurfa’da Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, bereketin ve paylaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği iftar sofrası Şanlıurfa Valiliği himayelerinde şehrin 13 ilçesinden gelen muhtarları ağırladı.

Resim önizlemesi

Şanlıurfa’nın zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Beyazgül, “Cenabı Allah bu güzel Ramazan-ı Şerifi gönlümüze göre yaşamayı nasip etsin. Arkasından da hep birlikte Ramazan Bayramı’nı görmeyi nasip etsin. Türkiye iki önemli felaketi yaşadı. Bunlardan ilki “Asrın Felaketi” denilen Kahramanmaraş merkezli iki deprem, diğeri ise Şanlıurfa’yı vuran sel felaketi oldu. Meydana gelen her iki felakette de muhtarlarımızla birlikte çalıştık. Buradan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Her birinden Allah razı olsun. Gerek depremde gerek sel felaketinde yaralarımızın bir an öne sarılmasında muhtarlarımızın çok önemli etkileri ve katkıları oldu. Bir ekip ruhu ve bilinciyle hareket ettik. Gayretle yaşamış olduğumuz sıkıntılı günleri Valimiz Salih Ayhan’ın da önderliğinde geride bıraktık. Tabi her iki felakette de vefatlarımız oldu. Deprem ve Sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da Rabbim ’den acil şifalar temenni ediyorum. “ dedi.

Resim önizlemesi

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANAŞIMA İÇERİSİNDE ATLATIYORUZ”

Her türlü felaketi dayanışma ve birlik beraberlik içerisinde atlattıklarını kaydeden Başkan Beyazgül, “Her iki felakette de GAMER’de yapılan toplantılarda şehrin tüm sorunları masaya yatırıldı. Görev tasnifi de yapılarak o görevlere uygun çalışmalar anında yerine getirildi. Tüm kurumlarımızın ekipleri de sahada görevlerini yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Belediyeler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kahraman Jandarmamız, Emniyet Müdürlüğümüz, Tugay Komutanlığımız ve sahadaki tüm ekipler kollarını sıvayarak çalışmalarını yürüttüler. Anadolu toprakları birçok felaketi görmüştür. Bu felaketleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatmıştır. Bu felaketleri de yine birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla atlatıyoruz.” Diye konuştu.

Resim önizlemesi

BAŞKAN BEYAZGÜL, “YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARDIK”

Şanlıurfa’nın felaketlerle mücadelesinde herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak zaman zaman muhtarlarımıza başvurduk. Birlikte vatandaşlarımıza hizmetleri nasıl daha hızlı bir şekilde ulaştırırız diye düşündük. Su dağıtımı, temiz su temini noktalarında muhtarlıklarımıza ulaştırarak vatandaşlarımızın kolay ulaşımını sağladık. Böyle zor günlerde birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ve kardeşliğin olmasını isteriz. Şanlıurfa bu birlikteliği ve dayanışmayı gördü. Şunu da görmüş olduk. Tüm kurumlarımızın yanı sıra halkımızla ve muhtarlarımızla da birlikte bir ekip olduk. Bu birliktelik ve ekip ruhuyla da sıkıntılarımızı azalttık ve yaralarımızı sardık.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “13 İLÇEMİZDE VE SEL BÖLGESİNDE İFTAR ÇADIRI KURDUK”

Ramazan Ayı’nın kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçede iftar çadırları açtık. Bu çadırlarımızda vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyoruz. Onlar bizim misafirlerimiz, iftarlarını açıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı iftar çadırlarımıza davet ediyoruz. Tüm ilçelerimizde iftar çadırlarımız vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Sel felaketinin akabinde gerek hane yardımı gerekse iş yeri yardımı da belediyemiz bir can suyu mahiyetinde yapmıştır ve yapmaya devam ediyor. Elbette ki böyle bir sıkıntılı zamanda vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” Dedi.

VALİ AYHAN, “ŞANLIURFA DEPREM VE SELDE TOPYEKÜN MÜCADELE VERDİ”

Deprem ve sel felaketlerinde Şanlıurfa’nın omuz omuza topyekûn bir mücadele verdiğinin altını çizen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan “Şanlıurfa’nın 13 ilçesinden 1.444 muhtarımızla aynı sofrada buluştuk. İftarımızı hep birlikte yapıyoruz. Bu da Şanlıurfa’nın gönül sofrasının, Halil-ür Rahman Sofrasının zenginliğini, birliğini ve beraberliğini göstermektedir. Bu güzel bir mesajdır. Zor günlerden geçiyoruz. Başkanımız da bahsetti deprem, sel gibi üzücü olaylar yaşadık. Hamd olsun üstesinden de birbirimize sımsıkı sarılarak geldik. Sadece bir kurumun işi üstlenmesiyle değil, topyekün bir seferberlik yaparak sel konusunda daha önce görev yapmış birisiyim. Yaşadığımız sel daha önceki sellerin iki katı ama kısa zaman içerisinde hep birlikte omuz omuza olduğumuz için de yaramızı sardık. Kayıplarımız, vefatlarımız var. Allah Rahmet eylesin diyorum. Ramazan ayı bu sebeple hüzünlü geçiyor. Bir yandan da hayat devam ediyor. Ders alacağız, tecrübe edeceğiz bir daha bu vakaları yaşamamak için de dikkatli olacağız.” İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142