Title of a News Article

Beyazgül ile kentin turizmine kazandırıldı...

Beyazgül ile kentin turizmine kazandırıldı...
banner206

Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı. Tarihe önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla bakım onarımı yapılan konak bugünlerde adeta görsel bir şölen yaşatıyor.

Tarihi yapılara sahip çıkmak ve geleceğe taşımak için kent genelinde bulunan birçok yapının turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarına hız veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Atatürk Bulvarında bulunan ve yıllardır atıl durumda olan tarihi Hacı Kamil Konağında başlattığı restorasyon yüzde 99 tamamlandı.

Yıllardır atıl durumda olan Hacı Kamil Konağı tarihi yapısına uygun bir şekilde restore edildi. Restorasyon işlemlerinin tam anlamıyla tamamlanmasıyla birlikte kentin turizmine kazandırılacak olan konak şimdilerde gece saatlerinde göz dolduruyor.

Hacı Kamil Konağı, 1903 yılında Hacı Yusuf Kamil tarafından 12 bin altın karşılığında yaptırılan bir mekan. Nahit (Urfa taşı) ile yapılan konağın titizlikle restore ediliyor. 

URFASTAR

Bir aydınlatma, sokak ve yazı görseli olabilir

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2023, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195