Title of a News Article

Beyazgül’den Ramazan mesajı...

Beyazgül’den Ramazan mesajı...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Ramazan Ayı'nın gelişi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül, “ Ramazan Ayı'nda kuracağımız iftar sofraları ve 13 ilçedeki etkinliklerimizle 'İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa’da' Ramazan’ın maneviyatını doruklarda yaşayacağız.” Dedi.

Başkan Beyazgül, “Rahmeti, fazileti, affı ve bereketi bol, on bir ayın sultanı Ramazan ayına erişmenin mutluluğu içindeyiz. Ramazan ayı, bizleri birleştiren, paylaşımlarımızı ve dayanışmayı artıran, yılın çok özel zamanlarından biridir.

Sabır ayı olan Ramazan; insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların halinden anlama duygusu, şuuru veren bir aydır. Bizim hizmet anlayışımızın temelinde, atamız Hz. İbrahim, Kutlu Nebimiz Hz. Muhammed ve Devlet büyüklerimizin yardım ve dayanışma ahlakı yatmaktadır.

Âlemlere rahmet efendimiz Hz. Muhammed, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” demiştir. Biz de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu mübarek ayda da enerjimizi Sosyal Yardımlaşmaya ve Dayanışmaya ayırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız en büyük önceliğimizdir. Gıda kolisi ve kendi tesislerimizde hazırladığımız sıcak yemekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına ulaştıracağız.

Şehir merkezinde ve 13 ilçede kuracağımız iftar sofralarında ekmeğimizi bölüşecek, Hz. İbrahim'in bereketiyle paylaşarak çoğalacağız. “Paylaşmayı bilirsen ekmeği paylaşmak ekmek kadar değerlidir” bilinciyle hareket ederek hemşehrilerimizle hemhal olmaya her zamanki gibi devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif Şanlıurfalı hemşehrilerimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Yardımlaşmaya ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuştursun inşallah.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142