Title of a News Article

Urfa Adıyaman'ı yalnız bırakmıyor

Urfa Adıyaman'ı yalnız bırakmıyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir yandan kentte depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sararken öte yandan komşu il Adıyaman’a da yardım elini uzatıyor. Depremin ilk anından itibaren yoğun gayretler gösterilen Adıyaman'da ekiplerin sürdürdüğü çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Anadolu insansının üzerine düşeni yaptığına dikkati çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Merkez üssü Kahramanmaraş olan, Şanlıurfa’da da yıkımlara ve can kayıplarına neden olan 7,7 ve 7,6’lık depremin ardından tüm ekipleri seferber ederek kentte deprem sonrası arama kurtarma faaliyetleri, yardımlar ve vatandaş odaklı çalışmalarla depremzedeleri bir an bile yalnız bırakmadı.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat sabahı Şanlıurfa’da yıkılan binaların olduğu bilgisini alan ve vatandaşlara bilgilendirici bir mesajla arama kurtarma ekiplerinin, ambulansların ve yardımların kolayca ulaşabilmesi adına ana arterleri boş bırakılması konusunda uyararak süreci koordine etmek için Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte hareket etti.

Şanlıurfa’da arama kurtarma faaliyetlerinin depremden etkilenen diğer illere nazaran daha kısa sürede tamamlanmasının ardından komşu il Adıyaman’a da gerek ekip, ekipman, gıda ve yakacak yardımlarının yanı sıra araç ve insan gücüyle destek gönderen Başkan Beyazgül Adıyaman’a da giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Büyükşehir Gençlik Meclisi’nin, Şanlıurfa İtfaiyesinin ve Adıyaman’a destek için giden tüm ekibin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Beyazgül böylesi bir günde Anadolu insanı üzerine düşen insani sorumluluğuyla hiçbir karşılık beklemeden sadece Allah rızası gözeterek Adıyamanlı vatandaşlarımıza destek olmuşlardır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak ve AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Kılınç’a Şanlıurfa olarak yanınızdayız mesajı veren Başkan Beyazgül, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezinde Adıyaman’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri ve Şanlıurfa İtfaiyesinin destek verdiği Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği bölgeleri ve AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalan vatandaşları da ziyaret eden Başkan Beyazgül Kızılay tarafından bölgede sürdürülen yardım faaliyetlerini de yerinde gördü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195