Title of a News Article

Urfa BŞB ekibi umut olmaya devam ediyor

Urfa BŞB ekibi umut olmaya devam ediyor
banner206

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık iki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin meydana geldiği 6 Şubat sabahı “Halkımın Projesi” dediği Halk Ekmek Fabrikasında üretimin 4 katına çıkarılması talimatını veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül depremin etkisiyle evlerinden çıkan vatandaşlara da ivedi şekilde sıcak çorba dağıtılmasını istedi.

Şanlıurfa’yı da etkileyen ve can kayıplarına neden olan depremlerin ilk anından itibaren sahada çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz çevre illerin de yardımına koştu.

Resim önizlemesi

Kentte istihdama büyük bir destek vererek 3 vardiya halinde 4 bin 500 kişiye iş imkânı sağlayan 6 adet ayakkabı fabrikasından birini halkının talebiyle Halk Ekmek Fabrikasına dönüştüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül depremin meydana geldiği günden bu yana Şanlıurfa’da ve depremden etkilenen Adıyaman ve Kahramanmaraş’a günlük 100 bin ekmek ulaştırdı.

Resim önizlemesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm merkezlerin depremzedelere açılması talimatını veren Başkan Beyazgül kendisi de hemşehrilerinin yardımına koşarak enkazın olduğu bölgeden bir an olsun ayrılmadı.

Resim önizlemesi

Kendi kendine yeten, üreten ve araç kiralamak yerine satın alma modelini geliştirerek belediyenin öz kaynaklarıyla satın alınan yeni iş makinalarını da derhal sahaya sevk eden Başkan Beyazgül bir yandan ekibini koordine ederek depremin kargaşaya dönüşmesinin önüne geçerken diğer yandan üretilen sıcak ekmek ve çorbaların vatandaşlara ulaştırılmasını sağladı.

Resim önizlemesi

Depremden dolayı fırınların kapalı olması nedeniyle ekmeğe ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlara kesintisiz ekmek ve çorba dağıtımı gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilerleyen günlerde sosyal tesislerde ve güvenli koruma alanlarında depremden etkilenen vatandaşları ağırlayarak üretilen halk ekmeği de kullanarak kavurma, ekmek arası köfte ve kumanya hazırlayarak vatandaşlara ikram etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195