Title of a News Article

Urfa'da 48 saat sular kesilecek!

Urfa'da 48 saat sular kesilecek!
banner206

Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Abide Kavşağı yapımı süren köprülerle ilgili olarak alt yapıda oluşan bakım onarım revizyon işlemlerinden dolayı 48 saatliğine suların kesileceği duyurulmuştu.

20 Temmuz Çarşamba günü saat 17 itibariyle kesilecek olan sular 22 Temmuz Cuma günü verilmesi planlanıyor. Kavurucu sıcaklarla birlikte kesilecek olan sular vatandaşları bir hayli güç duruma sokacak.

Kesintinin 2 gün sürmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bu nedenle konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nden zorunlu bir açıklama yapıldı.

Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin birçok mahallesinde kesilecek olan su Evren Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi'ni de etkileyecek. 

ŞUSKİ'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Köprülü kavşak, dal-geç, tünel v.s gibi şehirlere menfaat sağlayan büyük projeler uygulanırken mevcut altyapı sistemi ile çakışma durumları gerçekleşmekte olup; yeni yapıya göre altyapının revize edilmesi zorunluluk arzetmektedir. Abide kavşağında yapılacak olan çalışmada şehrimizi besleyen Q:1.200 mm’lik en büyük çelik ana isale hattında(M2) deplase(lokasyon değişimi) çalışması yapılacaktır. Bu kapsamda toplamda 210 milyon litre su bulundurma kapasitesindeki ana isale hatti, ara şebeke ve ana su depolari boşaltılmış olacaktır. Tahliye edilirken suyun % 0.47 lik kısmı mecburi dereye deşarj edilecek olup geri kalan kısmı şebekelere yönlendirilerek israf olması engellenecektir. Bu devasa miktardaki suyun yönetimi adım adım ve kontrollü yapılacak olup olumsuz durumların önüne geçilecektir. Çalışma sürecinde kurumsal hesaplarımızdan bilgilendirme sağlanacaktır. Yapım çalışması 48 saatten çok daha kısa sürecek olup tahliye, yeniden besleme, hat icerisindeki havanın alınması gibi işlemler zaman alacaktır. Bu esnada bazi bölgelerde su kesintisi daha gec baslayacak, bazi bölgelerde  ise daha erken su alınmaya başlanacaktır. Operasyonu gerceklestirecek 165 kişilik ekibimiz suyun en kısa sürede tekrar verilebilmesi için 7/24 aralıksız çalışma gerçekleştireceklerdir. Bu esnada görevlendirilen diger teknik ekiplerimiz kesinti esnasında durumu fırsata çevirerek gerekli olan bakım onarım çalışmalarını ve ana su deposu temizliklerini gece boyunca gerceklestirecektir. Bu sayede altyapı sistemimiz tamamıyla bakımdan gecirilmis olup su ana kadar oldugu gibi uzun yıllar kesintisiz su teminine devam edecektir. Bilindigi üzere çalışan bir sistemi By-pass ederek revize etmek sıfırdan yapmaya göre çok daha zor ve risklidir. Kamuoyunun anlayışına arzolunur."

Suların kesileceği mahalleler ise şöyle;

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195