Title of a News Article

Urfa'da BŞB'ye borcu olanların dikkatine!

Urfa'da BŞB'ye borcu olanların dikkatine!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı bulunan ve su borcu olan aboneler için yapılandırma fırsatı devam ediyor. Peşin ödemelerde yüzde 90 oranında gecikme faizi indirimi yapılacak. Peşin ödeyemeyen abone sahipleri için taksit seçenekleri de olacak.

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun ile 31.12.2022 tarihi ve öncesine ait su borçlarının yapılandırılarak tahsiline yönelik düzenleme getirildi.

Vatandaşların ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Abone birimi tahakkuk servisine müracaat etmeleri halinde 31.12.2022 tarihinden önceki borçları bulunan abonelerin borçları yapılandırma kapsamına giren Biriken borçlarını peşin veya kanunun belirlediği vade oranlarında ödeme kolaylığı sağlanacak.

Peşin ödemede veya taksitle ödemede ödeme tarihi 30.06.2023 olacak. Yani aboneler ilk ödemeyi bu tarihe kadar yapabilecekler. Ayrıca icralık aboneler yönünden, yukarıdaki bilgilere ek olarak, kanun gereğince, icradan kaynaklı doğan icra harç ve giderleri ile icra vekâlet ücretinin tahsilinden de vazgeçilecek.

Bu kapsamda ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan aboneler 31 Mayıs 2023 tarihi mesai bitimine kadar ŞUSKİ Abone birimi tahakkuk servisine müracaat edebilirler. Detaylı bilgi almak isteyen aboneler ayrıca Alo 153 Çağrı Merkezi'ni arayarak gerekli bilgileri alabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195