Title of a News Article

Urfa'da çarşıya gidip gelenlere duyurulur...

Urfa'da çarşıya gidip gelenlere duyurulur...
banner206

Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan elektrikli otobüsler 1 yıl süre ile ücretsiz olmuştu, artık bu uygulama sona erdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yapılan anket sonucunda ücretsiz binilen elektrikli 63 Balıklıgöl hattı ücretli tarifeye döndü.

Vatandaşlara yönelik yapılan anket çalışması haklı olarak ücretliye döndü. Elektrikli ve diğer yakıtla çalışan otobüsler arasındaki fark elektrikli otobüslerin ücretsiz olması nedeniyle daha çok yoğun yaşanmasına neden oluyordu. Hatta yürüme mesafesini bu ücretsiz otobüslere binerek alışkanlık haline getirenler vatandaşlar artık bundan böyle Urfa Kart okutmak veya diğer yakıtla çalışan otobüslere binmek zorunda kalacaklar.

Kamuoyu araştırması yapan belediye personelleri sokağa inerek anket çalışması yaptı ve ankete katılan vatandaşların yüzde 73'ü ücretli olması yönünde fikirlerini sundular.

Bu nedenle 63 Balıklıgöl hattındaki elektrikli otobüslerde bugünden itibaren ücretli oldu. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama da ise şu ifadelere yer verildi;

"Şanlıurfa'nın ulaşımında sizinde söz hakkınız olsun diyerek ''63 Balıklıgöl" ring hattında anketler gerçekleştirilmiştir. Malumunuz bu hattımız uzunca bir süredir tamamen ücretsiz hizmet vermekteydi. Fakat yaptığımız anketlere göre %73 yine ücretli olmasından yana. Bu nedenle 28.11.2023 tarihi itibariyle diğer hatlardan yapılan aktarmaların ücretsiz bir şekilde devamına, ara duraklardan binen yolcuların ise ücretli taşınmasına karar verilmiştir. Tüm hemşehrimize önemli duyurulur." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195