Title of a News Article

Urfa'da su günü kutlandı

Urfa'da su günü kutlandı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından “22 Mart Dünya Su Günü” nedeni ile içme suyu arıtma tesisinde program düzenlendi.

Şanlıurfa’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak adına kentin her noktasına ulaşarak vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlayan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü “22 Mart Dünya Su Günü” nedeni ile Şanlıurfa Merkez içme suyu arıtma tesisinde düzenlediği programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Gülloğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül konuşmasında; “. Eğer insanlar bir yere yerleşecek olursa bir yerlerde şehir kuracak olurlarsa ilk işleri şu burada su var mı yok mu buradan suyun teminini nasıl yaparız ŞUSKİ Genel Müdürümüz ile burada birlikteyiz hiç kıramadığımız talep şu eğer bir yer yerleşim yeri bizim suyumuz yoktur bize bir an önce su getir dediği zaman bunun hiçbir mazeretini bulamayız. Hemen kolları sıvıyoruz oraya su götürüyoruz” dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” YARININ SUYUNU BUGÜNDEN KORUMAZSAK GELECEK NESİLLER SUSUZ KALACAK”

Başkan Beyazgül: “Bir yandan su şebekelerimizi kuruyoruz Viranşehir ilçesi içme suyu projesi ihale edildi. Akçakale-Harran ilçesi içme suyu projesi ihale edildi. Bozova- Halfeti ilçesi içinde projelendirme çalışmaları devam ediyor. ŞUSKİ’nin bu yıl kredi yolu ile elde etmiş olduğu rakam 450 milyon TL’yi buldu. Bizler Siverek ilçesinin içme suyunu bitirmiş olduk yine de bizler yine de diyoruz ki hadi bakalım kolları sıvayın, en önemli görev ŞUSKİ’nin çünkü su ile beraberler suyu arıtıyorlar. Ama bize de iş düşüyor Şanlıurfalılara bir iş düşüyor, buradan gençler bir pankart taşımıştı, çok hoşuma gitti, hepsi güzeldi. Burada pankartta ne diyor “yarının suyunu bugünden koru” eğer biz yarının suyunu bugünden korumazsak bu gençlerimiz susuz kalırlar” diye konuştu.

ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu ise konuşmasında; “Dünya su günü 1993 yılında Birleşmiş Milletlerin ilanı sonucunda “22 Mart Dünya Su Günü” olmuştur. Su dinimizde, örfümüzde ve ananemizde “Su Gibi Aziz Ol” kelimesi ile hepimiz için artı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün ifadesi ile “Su Hayattır” ne yazık ki dünya üzerinde kullanabileceğimiz sular sadece tüm su rezervlerinin %4’ü kadardır. Hepinizden özellikle sevgili öğrencilerimizden bunu hassaten arz ediyoruz. Şuanda İçme suyu arıtma tesislerimizdesiniz, evinizde, okulunuzda kullandığınız ve içtiğiniz su burada üretilmektedir. Lütfen her zaman suyunuza dikkat edelim israf etmeyelim çünkü israf azalırsa bereket artar bu yine Zeynel Başkanımızın bizlere öğüdüdür lütfen bunu Şiar edelim hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosu ekibi tarafından programa katılan öğrencilerle beraber günün anlamı ile ilgili su israfına yönelik gösteriler düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül öğrencileri onlara çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Başkan Beyazgül, ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu ve katılımcılar öğrencilerle beraber günün anısına fidan dikip Şanlıurfa Merkez içme suyu arıtma tesisini gezdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195