Title of a News Article

'Şanlıurfa'da her türlü pişman olunur'

'Şanlıurfa'da her türlü pişman olunur'
banner206

Şanlıurfa’da bitme aşamasına gelen Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nın Diyarbakır yolu üzerinde yapılan orta refüj kazalara neden oluyor. Kazalara davetiye çıkaran refüjün kaldırılması kamuoyu tarafından talep ediliyor. 


Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nın önümüzdeki ay hizmete girmesi planlanıyor. İş Adamı Emin Yetim’in firması tarafından yapımı süren köprülü kavşakta yoğun çalışma yürütülürken, proje kapsamında şehir merkezinden Diyarbakır istikametine giden yolda refüj yapılarak, yol daraltıldı. 

HER GÜN KAZA OLUYOR


Yol ortasına refüj yapılmasından dolayı daralan yolda nereyse her gün trafik kazası meydana geliyor. Özellikle trafiğin sık olduğu akşam saatlerinde orta refüjü fark edemeyen sürücüler, yol bordür taşlarına çarparak kaza yapıyorlar. Meydana gelen kazalarda, birçok vatandaş yaralanırken birçok araçta da maddi hasar oluşuyor. 


Büyük bütçe ile yapılan köprülü kavşakta kazalara neden olan refüjün yapılması tepkilere yol açıyor. Vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girerek, bu orta refüjün iptal edilmesini istiyor. Bu refüjün kaldırılması durumunda kazaların yaşanmayacağı belirtiliyor. 

ALAGÖZ: ŞANLIURFA'DA HER TÜRLÜ PİŞMAN OLUNUR !


CHP Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz de, çevik kuvvet köprülü kavşağı çıkışında meydana gelen trafik kazalara dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı; 
Yıllardır defalarca bitti, bitiyor şeklinde müjdelenen ancak bir türlü bitmek bilmeyen Çevik Kuvvet Kavşağı, Şanlıurfa trafiğinin çilesi oldu. 
Ağır aksak devam eden proje bu sefer de o kadar plansız ve yanlış yapılıyor ki  şimdiden kazalara sebep oluyor. 
Sözün özü Şanlıurfa'ya hizmet gelmez. Projeler bir türlü bitmek bilmez. Çok geç ve az yapılan hizmet ve projeler de eksik, yanlış ve plansız yapılır. Şanlıurfalılar her türlü mağdur olur ne yazık ki...

CANBEYLİ: MİLLET BÖLÜNMÜŞ YOL YAPAR, BİZ YOLLARI BÖLERİZ!


Bu arada söz konusu refüje tepki gösterenlerden birisi de Şanlıurfalı Şair Yazar Abdullah Canbeyli oldu. “Millet Bölünmüş yol yapar, biz yolları böleriz!” diyerek duruma tepki gösteren Canbeyli, şunları konuştu; 
“Otogar kavşağı proje kapsamında yapılan ve trafiğe açılması beklenen yolda kaza üstüne kaza oluyor.Çevik Kuvvet aşağısı her zamanki gibi yol ortasına refüj yapılmak suretiyle daraltılıyor.Araçlar normal seyir halindeyken aniden önüne çıkan hayalet refüje dalıyor.
Ya arkadaş bu memlekette hiç mi düzgün iş olmaz.Acayip refüjden dolayı esnaf da iş yapamaz hale gelmiş.Allah aşkına fotoları izleyin, ama sinirlenmeden!!!”

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2020, 10:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 3 yıl Önce

Sayın urfalılar! Sizde hiç masum değilsiniz. Birisinin bunu söylemesi gerekiyor size. 6 ülke ve 60'a yakın ülkede araç kullandım, ben böyle kural tanımaz, bu kadar maganda olan bir şehir görmedim. Belediye hatalı. Cezalar ve denetimler yetersiz. İnsanlar bilinçsiz.

Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Bu yollar şaheser BELEDIYE övünsün dursun URFALININ AKLI ILE DALGA GECERLER.TURKİYENİN NERESINDE BOYLE BIR CALISMA VAR BU NASIL MÜHENDİS LIK NASIL BIR IZANSIZ YOL..KIMSE YOKMU BU MEMLEKETE YAPILMAYANLARI GORECEK BELEDIYE NE YAPMIS BU DOGRU OLSUN YAZIKK MEMLEKETTE

Adeta
Adeta - 3 yıl Önce

yav Allahın cezaları yapmayın kardeşim yol mol istemiyoruz perişan ettiniz insanları bu proje bursa vişne caddesi projesiydi neyi yapacaktınız ne yaptınız googleden girin bakın vişne caddesini nasıl yapmışlar bu nasıl Allah sizi per perişan etsin ihaleyi verenler ihaleyi alanlar ordan evine ekmek götüren işçiler haricinde hepinize yazıklar olsun bu kadar beceriksiz oldugunuzu bile bile size bu işleri emanet edenlere müstehaktır

Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Yollarımız acayip;birden daralan yollar, öncesi sonrası birbirini karşılamayan kavşaklar, duvar gibi kavşaklar, İpekyol gibi acayip bir yol, yana dengesiz bağlanan yollar, yandan dengesiz bağlanan yollar...Peki şoförler çok mu mükemmel? Bir kısmı kural bilmiyor, bir kısmı biliyor da takmıyor, bir kısmı her yer benim bencilliğinde, bir de birilerine ya da bir şeylere çok güvenenler var. Hindistan'a dönmüşüz. Allah hayırlısını versin.

SIRADAKİ HABER

banner195