Şanlıurfa’nın önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan Antep fıstığında 2026 yılı hasat sezonu öncesi hazırlıklar sürerken, üretici ve işletmecileri yakından ilgilendiren ücret tarifesi de netleşti.
Bozova Ziraat Odası Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda fıstık işletmecileri ile çiftçi temsilcileri bir araya geldi. Görüşmelerin ardından 2026 yılı hasat döneminde uygulanacak fıstık işleme ve işçilik ücretleri belirlendi.
Toplantı sonrası hazırlanan tutanak, katılımcılar tarafından imzalanarak yürürlüğe konuldu.
İşte 2026 yılı fıstık ücretleri
Belirlenen tarifeye göre;
Sadece kavlak (eve götürme): 3 bin TL
Kavlatma, serme, kurutma, dolu-boş ayrımı ve çuvallama: 5 bin 500 TL
Su altı boz: 4 bin TL
Farfar: 3 bin TL
Devlüp işçisi: 2 bin TL
Fıstık işçisi: Bin 500 TL
Ücret tarifesine uymayanlar için uyarı
Toplantı sonunda imzalanan tutanakta belirlenen ücretlerin üzerinde fiyat talep edilmesine de dikkat çekildi.
Buna göre, belirlenen tarifenin üzerinde ücret talep eden kişiler hakkında yasal işlem yapılması için ilgili mercilere başvurulacağı belirtildi.
Fıstık hasat sezonunun yaklaşmasıyla birlikte açıklanan yeni ücret tarifesinin, hem üreticiler hem de fıstık işletmecileri açısından önemli bir referans olması bekleniyor.




