Şanlıurfa’da Şiddetli Fırtına ve Sağanak Can Aldı: Birecik ve Viranşehir’de Eğitime Ara!
Şanlıurfa’da Şiddetli Fırtına ve Sağanak Can Aldı: Birecik ve Viranşehir’de Eğitime Ara!
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 4 Mayıs 2026 tarihinde farklı saat dilimlerinde gerçekleştirilen denetimlerde okul çevreleri ve öğrenci servisleri mercek altına alındı. Sabah 07.30-09.30, öğle 12.00-13.30 ve öğleden sonra 15.00-18.00 saatleri arasında yapılan uygulamalarda kapsamlı kontroller gerçekleştirildi.

Denetimler kapsamında 381 okul, 356 işyeri, 219 park ve bahçe ile 32 metruk bina kontrol edildi. Ayrıca 461 okul servisi denetlenirken, toplam 2 bin 318 şahıs sorgulandı.

Yapılan kontrollerde 2 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, kurallara uymayan 51 araç ve sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

Emniyet yetkilileri, çocukların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.