Yalova’daki Şehit Polisler Sonrası DEAŞ’a Büyük Darbe: 3 İlde 110 Gözaltı

Yalova’da 3 polis memurunun şehit edilmesinin ardından Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar art arda gerçekleştiriliyor. Güvenlik güçleri, olası yeni saldırıların önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı.

İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara ve bir ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Toplam 114 adrese yapılan baskınlarda 110 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şahısların, Yalova’daki hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle bağlantılı oldukları tespit edildi.

YILBAŞI ÖNCESİ KRİTİK OPERASYON

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan şüphelilerin yılbaşı günü benzer bir terör saldırısı hazırlığında olabilecekleri değerlendirildi. Bu kapsamda operasyonların zamanlamasının kritik olduğu vurgulandı.

ANKARA’DA DA OPERASYON: 17 GÖZALTI

Öte yandan Ankara’da düzenlenen ayrı bir DEAŞ operasyonunda da 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün hücre yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri belirtildi.

Şanlıurfa’da Huzur ve Kardeşlik İçin Kararlı Adımlar
Şanlıurfa’da Huzur ve Kardeşlik İçin Kararlı Adımlar
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, operasyonların devam edebileceği mesajını verdi.