Title of a News Article

Çakmak ilk talimatını verdi

Çakmak ilk talimatını verdi
banner206

Siverek Belediyesi, halk arasında ‘ağlayan gelin’ olarak tabir edilen ters lale soğanı ekimine başladı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında özellikle Karacadağ bölgesinde yetişen ve endemik türler arasında yer alan ters lale ekimine Siverek ilçesi merkezinde başlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden temin edilen lale soğanları, ilçenin farklı bölgelerindeki park ve yeşil alanlarda ekiliyor.

Kentin farklı noktalarına dikilen lale ve soğanlı bitkilerin açmaya başlamasıyla Siverek’te baharın tüm güzelliklerinin yaşanacağı belirtildi.

Yürütülen çalışmaları inceleyerek bilgi alan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, lalelerin oluşturduğu rengarenk görüntülerin insana huzur verdiğini söyledi.

Siverek ilçesini bu yıl adeta lale ile süsleyeceklerini dile getiren Başkan Çakmak, “Ters lale endemik türler arasında yer alan bir türdür. Özellikle Karacadağ bölgesinde sıklıkla görmeye alışık olduğumuz laleleri bu yıl kent merkezinde vatandaşlarımızın ayağına getirdik. Genel itibariyle laleler güzel renkleri ve görüntüleriyle insana huzur verir. Bu yıl ilçemizin her tarafını lale ile süsleyerek huzur ortamına katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2020, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195