Title of a News Article

Çakmak'tan 18 Mart mesajı

Çakmak'tan 18 Mart mesajı
banner206

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin dünyada örneğinin olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünü nedeniyle yayımladığı mesajda, Çanakkale’nin istiklal, bağımsızlık, milli birlik ve beraberliği her şeyin üstünde tutan bir milletin zaferi olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin tarihte eşine az rastlanır bir destan olduğunu dile getiren Başkan Ayşe Çakmak, “1915’te imkansızlık ve kısıtlı olanaklara rağmen milletin bağımsızlığı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek vatan savunması uğruna canlarını ortaya koydu. Dedikleri gibi de oldu, Çanakkale geçilemedi ve o aslanlar Çanakkale geçilmesin diye bedenlerini siper etti. Tarihimizin şanlı destanlarından Çanakkale, milletinin bağımsızlık ve egemenlik için verdiği kahramanlıklarla dolu bir zaferdir.” dedi.

Mesajında, 106 yıl önce kazanılan zaferin bugüne de ışık tuttuğunu ifade eden Çakmak, “15 Temmuz gecesi vatan aşkı için meydanlara inen ruh, Çanakkale’nin eseridir. Çanakkale’deki destanı unutup ülkemizi işkal etmeye kalkışan hainlere bu milletin Çanakkale şehitlerinin evlatları olduğunu bir kez daha hatırlattı. Ülkemiz topraklarına ve rengini aziz şehitlerimizin kanından alan bayrağımıza dokunmaya tevessül etmeyi düşünenler Çanakkale Zaferini ve 15 Temmuz’u bir kez daha hatırlamalı. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195