Title of a News Article

3. İttifakta da ayrılık yaşandı

3. İttifakta da ayrılık yaşandı
banner206

Siyasi arena hiç olmadığı kadar hareketli…

Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp 6'lı masadan ayrılmasının ardından Memleket Partisi ile Zafer Partisi'nin yapacağı ittifak da kurulmadan dağıldı.

Ümit Özdağ ayrıldı

Kayseri'deki Kent Türk TV'de konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Muharrem İnce'nin ittifaktan ayrıldığını açıkladı.

Özdağ, Mansur Yavaş'a yaptığı adaylık çağrısı nedeniyle İnce'nin böyle bir hamle yaptığını söyledi.

"Böyle bir tepki verebileceğini tahmin ettim"

Özdağ, “O kendisini aday olarak görüyor lakin halk yoğun bir şekilde Mansur Yavaş ismini talep ediyor, ben Mansur Yavaş'a çağrı yaptığım zaman Muharrem İnce'nin böyle bir tepki verebileceğini tahmin ettim.” dedi.

"Çok büyük bir yanlış yaptı"

İnce’ye yönelik sert ifadelerine devam eden Özdağ, “Yanlış yaptı. Çok büyük bir yanlış yaptı. Onu takdiridir, saygı gösteririz. Siyaset devlete ve millete hizmet etme yeridir. Kendi kişisel siyasi kariyerimizi planlama ve egolarımızı tatmin etme yeri değildir.” diye konuştu.

"Kimsenin yedeği değilim"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce katıldığı canlı yayında kimsenin yedek adayı olmadığını söylemişti.

İnce, “Sayın Özdağ bir partinin genel başkanı, ben de öyleyim. Mansur Yavaş'ta başka bir partinin belediye başkanı. Ben bunu siyasi nezaketsizlik olarak görürüm, doğru değil bu. Sen partiyi niye kurdun o zaman? Belediye önüne bizi davet ediyor, benim belediyede işim yok.” diyerek, tepki göstermişti. Ensonhaber.com 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195