Title of a News Article

Aday adaylığını resmen ilan etti...

Aday adaylığını resmen ilan etti...
banner206

Türkiye'de, 2023 seçimlerine 2 ay gibi bir süre kaldı. Partilerin aday adaylık başvuru süreci dün başladı. Siyasetin renkli geçtiği illerden birisi olan Şanlıurfa'da da siyasi partilere aday adaylık başvuruları yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda İYİ Parti Şanlıurfa eski İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, milletvekili olma yolunda ilk girişimini yaptı. İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olan Çakmaklı, bugün bir otelde düzenlendiği basın toplantısında aday adaylığını ilan etti.

Çok sayıda basın mensubu ile bir araya gelen İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mehmet Fedai Çakmaklı, adaylığına dair açıklamalarda bulunarak gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Çakmaklı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Yakın zamanda ülkemizin yaşadığı ve 11 ili etkileyen asrın felaketi diye adlandırılan deprem felaketinde hayatını kaybeden on binlerce canımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı olanlara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Evini kaybetmiş, yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış yüz binlerce insanımızın da Rabbim yardımcısı olsun diyorum. Temennimiz yerin göğün sahibi yüce Allah’ın, yeryüzüne bir an evvel sükûnet vermesidir...

Aslında Asrın felaketinin hemen sonrasında siyaset konuşmaktan ve siyaset yapmaktan dahi haya ettiğimin bilinmesini istiyorum. Bizler de ülkemizin daha iyi olması için çaba sarf eden bireyler olarak bugün sizlerle birlikte seçim startımızı fiili olarak vermiş oluyoruz. Malumunuz ben iyi Parti İl Başkanlığı görevinden yakın zamanda feragat ederek yapılan kongrede aday olmadım ve daha sonrasında sizler aracılığıyla İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adaylığımı açıkladım. Bugün bunu bir kez daha sizlerin huzurunda kamuoyuna deklere ediyorum.

Davaların ihanete akların karalara, toprakların rantlara dönüştüğü bir ülkede ‘coğrafya kaderdir’ söyleminden öte yapabileceğimiz ve yapmamız gereken çok şeyin olduğunu biliyoruz Bu nedenle ben Mehmet Fedai Çakmaklı olarak, bundan sonraki siyasi sürecimde de, tıpkı bundan önce olduğu gibi; ahlak, iyi niyet, dürüstlük ve adalet üzerine kurulu söylemler ve yaşantımla bir kez daha sizlere ve sizlerin aracılığıyla kamuoyuna çok açık ve net bir şekilde bunu ifade ediyorum ki; inandığım değerlerden hiçbir zaman taviz vermeden ve bana oy vermiş olan halkı unutmadan, bana oy verecek halkımızı asla göz ardı etmeden, çalışacağım ve çalışmalarıma devam edeceğim.

Her şeyden ziyade, siyasi çalışmalarımda nefret dolu söylemlerden, ayrıştırma dilinden uzak duracağımı bilmenizi isterim. Çünkü siyaset yaparken, siyasetin gerektirdiği tartışmalar ve atışmaların ötesinde, asla kavgaya dönmeyecek olan bir insanlığımız var ve biz bu insanlığımızı unutmadan siyasetimizi yapacağız. Sahadaki siyasetçi arkadaşlarımızı düşman gibi asla görmeyeceğiz. Bu siyaseti yaparken tek gayemiz; şehrimize ve güzel ülkemize hizmet edip çok daha müreffeh bir seviyeye ulaşmasını sağlamak olacaktır. Gençlerimiz için, kadınlarımız için çalışacağız onlar için projeler üreteceğiz. Çiftçimizin sorunlarını göz ardı etmeyeceğiz. Hatalar yapmamaya gayret edeceğiz, hatalar yapsak da ardından çıkıp sadece ‘hakkınızı helal edin’ deyip helallik istemeyeceğiz. Bu hataların bedelleri ne ise onu ödeyerek siyaset yapacağız, bunun da böyle bilinmesine canı gönülden arzu ediyorum. Sahada her kesime ulaşağız, herkese Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamlarını ileteceğiz. Parti çalışmalarımızı ve parti programımızı bir bir anlatacağız. Gece gündüz ayrımı yapmaksızın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine şehrimizi baştan sona gezeceğiz. Bu süreçte birlikte çalışacağız partili arkadaşlarıma da şimdiden teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki halkımız da bize inanacak ve reyini bizden yana kullanacaktır."

Aday adayı Çakmaklı'nın düzenlediği toplantıya İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Sadık Köroğlu ve bazı partililer de katılım sağladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2023, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195