Title of a News Article

Adaylığını açıklayan Gök'e destek çıktılar...

Adaylığını açıklayan Gök'e destek çıktılar...
banner206

Tarım Gıda Sanayi Konfederasyonu'na bağlı federasyon, birlik, oda ve dernekler ile diğer sivil toplum kuruluşları ortak bir bildiri yayımlayarak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ak Parti Şanlıurfa 24. dönem Milletvekili Prof.Dr.Abdulkerim Gök'e destek olduklarını ilan ettiler.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Gök'ün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığını koyduğu hatırlatılarak, TBMM'deki çalışmalarını yakından takip ettikleri Prof.Dr. Abdülkerim Gök'ün kişiliği, duruşu ve çalışmaları ile Şanlıurfa'da bu göreve en layık insan olduğu dile getirildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Çatı örgütümüz Tarım Gıda Sanayi Konfederasyonu ile Şanlıurfa’da bize bağlı tüm sivil toplum kuruluşları ve kanat önderleri Sayın Abdulkerim GÖK isminde karar aldı. Gözlemlerimize göre, sadece biz değil, diğer pek çok STK da Sayın Gök'e destek oluyor

Konfederasyon yönetimi ve üyeleri ile iş dünyası olarak; son günlerde yaşadığımız yüksek enflasyon ve buna bağlı ortaya çıkan ekonomik kriz nedeniyle oy kaybetmesi muhtemel olan AK Parti'ye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı tekrar kazandıracak ismin, dürüst kişiliği, yüksek ahlakı ve çalışkanlığı ile bildiğimiz ekonomist, akademisyen Prof.Dr Abdülkerim Gök olduğunu düşünüyoruz.

Bizler, yaklaşan yerel seçimlerde; milleti ve ülkesi için TBMM'de yaptığı çalışmaları ile takdir toplayan, hem Şanlıurfa'da hem de Türkiye genelinde sevilip sayılan bir değer olan Sayın Prof. Dr. Abdülkadir Gök'ü ve bağlı olduğui AK Parti'yi destekleyeceğiz.. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.."

PROF. DR. ABDULKERİM GÖK KİMDİR?

Prof. Dr. Abdulkerim Gök, 1970 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Şanlıurfa’da tamamladı. Lisans eğitimini Eskişehir’de Maliye Bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim dalında yaptı. Meslek hayatına kısa bir süre kamu bankasında Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bir süre sonra Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak göreve devam etti. Fakültede Dekan yardımcılığı ve Bölüm Başkanlıkları görevlerinde bulundu. Ulusal ve Uluslararası sempozyum ve panellere konuşmacı olarak katıldı. Bu anlamda birçok makalesi çeşitli dergilerde yayınlanmıştır. Şanlıurfa Kızılay Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Şanlıurfa Yoksulluk ve İşsizlikle Mücadele Derneğinin kuruluşuna öncülük etti. Mikro Kredi ve Gıda Bank projelerini hayata geçirdi. Gök aynı zamanda Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına kayıtlı Mali Müşavir.

Prof. Dr. Abdulkerim Gök, 2011 – 2015 yılları arasında TBMM’de AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliği görevinde bulundu. TBMM’de başta Plan ve Bütçe Komisyonu olmak üzere çeşitli komisyonlarda görev aldı. Ak Parti Siyaset Akademisinde birçok ilde ekonomi dersleri verdi. Milletvekilliğinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kalkınma Bakanlığında Bakan Müşaviri, daha sonra da yeni hükümet sisteminde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında görevlendirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195