Title of a News Article

AK Parti İl Başkanlığı'nda kimler görev yaptı?

AK Parti İl Başkanlığı'nda kimler görev yaptı?
banner206

22 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti hükümetinin teşkilatlarında kimler geldi kimler geçti. Genel merkezin yanı sıra 81 il teşkilatlarında birçok il başkanları yıllarca görev yaptı. Kimileri vekil, kimileri ise belediye başkanı oldu. Şanlıurfa'da da, 22 yıl içerisinde 11 il başkanı değişti. Biri vekil oldu, biri de Büyükşehir Belediye Başkanı.

Partinin kurucu il başkanı Müfit Yetkin 1 yıl yürüttüğü il başkanlığı sonrası partisinin ilk milletvekili olan isimlerinden oldu. Kurucu İl Başkanı Müfit Yetkin'in ardından sırasıyla; Osman Nuri Eren 1 yıl, Abdulkadir Kol 1 yıl, Cuma Ağaç 1 yıl, Mehmet Ekinci 3 yıl, Av. Ahmet Düşünür 2 yıl, Av. Yusuf Eğilmez 4 yıl, Zeynel Abidin Beyazgül 4 yıl (Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı), Bahattin Yıldız 2yıl, Abdurrahman Kırıkçı 2 yıl ve son olarak ise yine partinin kurucu isimlerinden Ali İhsan Delioğlu 2023 seçimlerinden sonra başkanlığa atanan isim oldu.   

Müfit Yetkin, kurucusu olduğu AK Parti'den yıllar sonra ayrıldı ve geçtiğimiz yıllarda yine AK Parti'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan ile hareket ederek partisini değiştirenlerden oldu.

2015 2019 yılları arasında İl başkanlığı görevini yapan yerel seçimler öncesi görevinden ayrılan Zeynel Abidin Beyazgül, 2019 mart seçimlerinde AK Parti'nin adayı oldu ve seçimleri kazarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2023, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195