Title of a News Article

AK Parti ve MHP baraj konusunda anlaştı

AK Parti ve MHP baraj konusunda anlaştı
banner206

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) seçim barajının düşürülmesi konusunda anlaştığını yazdı. Uzun süredir iktidar partisi AK Parti ve ortağı MHP’nin üzerinde çalıştığı Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası konusunda ikinci aşamaya geçildiğini kaydeden Selvi, seçim barajının yüzde 5’e düşürüleceğini kaydetti. İki partinin seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi konusunda uzlaşmaya vardığını belirten Selvi, bu düzenlemeyle 12 Eylül’ün ürünü olan yüzde 10’luk seçim barajının tarihe karışacağını ifade etti.

İTTİFAK İÇİNDEKİ PARTİLER İÇİN BARAJ TARTIŞMASI

İttifak içi baraj iddiasını yönelik olarak da Selvi, yazısında, “MHP, ittifak içine de baraj getirilmesini istiyor. İttifaksız seçime giren parti için seçim barajı yüzde 5’e indirilirken, ittifak halinde seçime girecek partiler açısından ayrı bir seçim barajı getirilmesi öneriliyor. MHP, ittifak halinde seçimlere giren partiler açısından yüzde 10 barajının korunmasını öneriyor.

AK Parti ise ittifak halinde ayrı bir seçim barajı getirilmesine sıcak bakmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek yok” demişti ama Bahçeli ısrarlı olduğu takdirde yeniden değerlendirileceği ifade ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195