Title of a News Article

AK Parti’den teşkilatlara istifa genelgesi!

AK Parti’den teşkilatlara istifa genelgesi!
banner206

AK Parti’nin, 2023 seçimlerinde milletvekili olmak isteyen belediye ve il başkanlarının Aralık ayı sonuna kadar istifa etmeleri gerektiğini bildiren yazıyı il başkanlarına gönderdiği öğrenildi.

AK Parti il başkanlıklarına bir yazı göndererek, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen belediye ve il başkanlarının Aralık sonuna kadar görevlerinden istifalarını bildirmelerini istedi. Habertürk yazarı Bülent Aydemir’in AK Parti kaynaklarından aktardığına göre Aralık ayına işaret edilmesi, parti teşkilatları tarafından Haziran 2023 seçiminin öne alınabileceği şeklinde yorumlandı.

Aydemir’in bugünkü yazısından seçimle ilgili kısım özetle şu şekilde:

“Genel Merkezden AK Parti teşkilatlarına bir yazı gönderilmiş. Bu yazıda, milletvekili adayı olmak isteyen belediye başkanları ve il başkanlarının aralık ayı sonuna kadar istifalarını vermeleri isteniyor. Parti teşkilatları bunu, seçimin bir iki ay öne alınabileceği şeklinde yorumluyor.

Erken seçimden değil, takvim ve şartlar gereği öne alınacak seçimden söz ediyorum. Normal şartlarda da haziranda hacıların oy kullanamayacak olmaları, Kurban Bayramı, yaz aylarına girilmiş olması ve başka nedenlerle seçimin mayıs ayında yapılabileceği belirtiliyordu. Şimdi tarih değişikliği için başka argümanlar öne sürülüyor.

Kısaca değinmek gerekirse; ocak ayında ücretlere yapılacak zam, dış politika hamlelerinin sonucunda ülkeye sıcak para girişi, toplumsal taleplerin karşılanmasına yönelik adımların sonucunda ülkede bahar havasının eseceği, bu havayla seçime gitmenin AK Parti açısından istenilen sonucu vereceği hesaplanıyor. İl başkanlarının ve belediye başkanlarının milletvekili adaylığı için erken istifa ettirilmeleri de buna yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195