Title of a News Article

Akşener masayı terk etti! İşte nedeni...

Akşener masayı terk etti! İşte nedeni...
banner206

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin GİK toplantısının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 5 partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediğini belirten Akşener, "İYİ Parti olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdik" diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'da yaşanan adaylık krizi sonrasında bugün partisinin GİK toplantısına katıldı. Saatler süren zirvenin ardından kameraların karşısına geçen Akşener, 6'lı Masa'nın dağıldığına işaret etti.

"İYİ PARTİ OLARAK İMAMOĞLU VE YAVAŞ İSİMLERİNİ ÖNERDİK"

Dün 12. kez bir araya gelen 6'lı Masa toplantısında 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediğini belirten Akşener, "İyi Parti olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdik" diye konuştu.

"TÜM ARAŞTIRMALARDA ERDOĞAN'A KARŞI AÇIK ARA KAZANIYORLAR"

Akşener açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Biz 3 yıldır sokaklarda ve meydanlarda sıkça duyduğumuz ve yapılan tüm araştırmalarda da uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu idi.

"ŞAHSİ HIRSLAR TÜRKİYE'YE TERCİH EDİLDİ"

Araştırma yapılması konusundaki görüş ve önerilerimiz paydaşlar tarafından reddedildi. 6'lı Masa'nın son toplantısında "anlayışa" varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi. Kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar, milletin kazandığı büyük bir hakikate tercih edilmiştir. Küçük hesaplar, 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir. Biz İyi Partiyi bu yüzden kurmadık. Bir kez bile önce ben önce İyi Parti demedik. Önce millet, memleket dedik. Verdiğimiz sözden caymadık. Parti çıkarlarını göz ardı edip milletimiz için fedakarlık ettik.

"6'LI MASA BİR NOTER MASASINA DÖNMÜŞTÜR"

Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz noktada dün itibarıyla 6'lı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetli oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, alternatiflerin kara listeye alınarak tek adayın tastiği için çalışan bir noter masasına dönmüştür.

"NE BİR NOTER MASASINDA NE DE BİR KUMAR MASASINDA OLMAYACAĞIZ"

Biz, ne olursa olsun imzamızın ve milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız ancak ne bir noter masasında ne bir kumar masasında olmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. Ülkemizi sadece kriz üreten bir ucube sisteme mahkum etmeyeceğiz. Bugün de inatla ve ısrarla ben değil biz demeye devam edeceğiz. Milletimizin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195