Title of a News Article

Antep'teki Urfalılar adayları kabul etmiyor

Antep'teki Urfalılar adayları kabul etmiyor
banner206

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri öncesi açıklanan listelere tepkiler sürerken, Gaziantep’te siyasi partilerin listelerinden aday gösterilen Şanlıurfalı isimlere ilişkin ise ŞANFED, ŞANLIDER kuruluşları ve bu oluşuma bağlı derneklerden ortak bir açıklama geldi ve yapılan açıklamada, “28. dönem Gaziantep milletvekili seçimlerinde hangi partiden olursa olsun “Şanlıurfalı” olduğunu söyleyen ve iddia eden hiçbir adayın arkasında olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz" diyerek kendilerine sorulmadan, danışılmadan aday seçilen kişilere oy vermeyeceklerini söylediler.

Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Ahmet Dinçoğlu, Şanlıder Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kılıç, Şanlıurfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANDER) Başkanı Mahmut Haz, Birecik Kendirciler Dernek Başkanı Mehmet Kendirci, Birecik Sosyal Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Altunova, Bozovalılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Dinçoğlu, Halfetililer Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Arslan, Birecik Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Çekilmez, Gaziantep Siverekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Nergiz ve Gaziantep Suruçlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Adına Dernek Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın imzası ile yayımlanan ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

DAYATMA KABUL EDİLEMEZ! Açıklamada, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. dönem Gaziantep milletvekili seçimlerinde hangi partiden olursa olsun “Şanlıurfalı” olduğunu söyleyen ve iddia eden hiçbir adayın arkasında olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Siyasi Partilerin aday belirlerken tarafımıza görüş ve önerimiz sorulmadan bir nevi “Kendi Şanlıurfalılarını bize dayatması kabul edilemez. Gaziantep te bulunan Tüm Şanlıurfa Dernekleri olarak üyelerimize ve kanaatimizi bekleyen hemşerilerimize; Milletvekili seçimlerinde derneklerimizin herhangi bir partiye ve adaya desteğinin olmadığını özgür iradeleri ile oy kullanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız. Şanlıurfalı hemşerilerimizin temsilde hiçbir siyasi partide adaylarının bulunmadığını üzülerek ifade ederek, 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı olmasını dileriz"

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195