Title of a News Article

Aydınlık, desteklemelere bloke konulmasın!

Aydınlık, desteklemelere bloke konulmasın!
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde ciddi zarara uğrayan çiftçilerin üretim için önünün açılmasını, tüm engellerin ortadan kaldırılmasını ve yatırılacak desteklemelere Sulama Birlikleri ve Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. Tarafından bloke konulmamasını istedi.

Konuyla alakalı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

KURAKLIKTAN ETKİLENEN ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLSİN

Yazılı Soru Önergesi’nde geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da 1 milyon 700 bin dönüm alanın %90’ın kuraklıktan etkilendiğini ifade eden Aydınlık, “bu yüzde 90’lık alanda faaliyet gösteren çiftçimiz destekleme alamamıştı. Bugün Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için kuraklıktan etkilenen Şanlıurfalı çiftçilerimizin desteklenmesini istiyorum” dedi.

Çiftçilerden gelen talepleri Tarım Bakanı Vahit Kirişci’ye önergeyle aktaran Vekil Aydınlık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden Şanlıurfa ilimizde etkilenmiştir. Bu süreçte depremzede yurttaşlarımızın en büyük ihtiyaçlarından biri de gıda olmuştur. Bu sebeple gıda noktasında en önemli kaynağımız olan çiftçilerimizin üretim yapmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması ve çiftçilerimizin desteklenmesi elzemdir.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün raporuna göre geçen yıl 1 Milyon 700 Bin dönümün %90’ı kuraklıktan etkilenmiş ve bu sebeple destekleme alamamıştır.

Yaşanan deprem afeti nedeniyle bir dizi önlem alınması yönünde çiftçilerimizin talepleri vardır” dedi.

CHP’Lİ AYDINLIK’IN BAKAN’A YÖNELTTİĞİ SORULAR

Bu bağlamda;

1)Geçen yıl kuraklıktan etkilenen 1.700.000 dönümün %90’ı için çiftçilerimize destekleme ödemesi yapılacak mıdır?

2)Bilindiği üzere devlet tarafından çiftçimize ödenen desteklemelere çiftçimizin borcu nedeniyle Sulama Birlikleri ve Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından bloke konulmaktadır. Afet nedeniyle ciddi etkilenmiş çiftçilerimizin desteklemelerine Sulama Birlikleri ve DEDAŞ tarafından bloke konulmaması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

3)Bu iki hususta görüşleriniz nedir?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195