Title of a News Article

Aydınlık tepkisini dile getirdi

Aydınlık tepkisini dile getirdi
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Sulama Birliklerinin elektriğinin DEDAŞ tarafından kesilmesine “çiftçi hahoo hahoo diyor ama iktidar bunu görmüyor diyerek tepki gösterdi.

Son günlerde Şanlıurfa gündeminden düşmeyen sulama birlikleri, bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na taşındı. Sulama Birliklerinin enerjisinin kesilmesiyle tarlasına su veremeyen çiftçilerin derdini Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık dile getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Aydınlık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa'da DEDAŞ âdeta terör estiriyor, sulama birliklerinin borcu nedeniyle elektrik verilmiyor. Günşığı Cullap sulama birliğinin 9 milyon borcu var ama borç faizle birlikte 18 milyon olmuş. DEDAŞ ‘18 milyon yatırmazsanız suyu bırakmayacağız’ diyor, Haktanır Sulama Birliği de aynı durumda. ‘Dağı taşı ekin’ diyen iktidar, 500 bin dönüm tarlada buğday, mısır, arpa, mercimek kuruyor ama kimse bunu bilmiyor. Urfa tabiriyle çiftçi, millet, esnaf ‘hahoo hahoo’ diyor ama iktidar bunu görmüyor”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195