Title of a News Article

Aydınlık Urfa'nın 2 ilçesi hakkında soru önergesi verdi

Aydınlık Urfa'nın 2 ilçesi hakkında soru önergesi verdi
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık bu kez de Bozova – Hilvan 2. Kısım Sulama Projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. CHP’li Aydınlık TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu yazılı soru önergesiyle bahse konu projeyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Konuyla alakalı açıklama yapan Aydınlık, “Şanlıurfa’mız tarım konusunda tam kapasite çalışabilse tüm Türkiye’yi besler; ancak ne yazık ki Şanlıurfa Ankara’nın üvey evladı olmuş, Şanlıurfa’nın üvey evladı da Hilvan ve Bozova olmuş. 18 yıllık iktidarlarında ne GAP bitmiş ne de GAP’la ilişkili projeler. Şanlıurfa’ya da yazık, Türkiye’ye de yazık” diyerek sözlerine devam etti.

PROJENİN BİTMESİ HİLVAN VE BOZOVA’YI AYAĞA KALDIRACAK

Bozova – Hilvan 2. Kısım Sulama Projesi’nin bitmemesi nedeniyle çiftçilerden çok fazla şikâyet aldığını dile getiren Aydınlık, “çiftçilerimiz burada mağdur, projenin bitmesiyle kapalı şebeke basınçlı borulu sulama sistemleri devreye girecek ve iletim kayıpları azalacak. Bununla beraber toprak kaybı azalacak, ürün verimliliği artacak ve önemli ölçüde su tasarrufu sağlanacak. Bu yöntemle yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda yüzde 65’e varan tasarruflar mümkün olacak. O nedenle projenin bitmesiyle Hilvan ve Bozova ayağa kalkacak. Umarım Sayın Bakan’a sunmuş olduğumuz bu yazılı soru önergesiyle projenin daha hızlı bitirilmesi yönünde bir çalışma başlatılır” diyerek sözlerini noktaladı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 15.03.2021

                                                                                                                 Aziz AYDINLIK

                                                                                                                 Şanlıurfa Milletvekili

             Şanlıurfa’da tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, çiftçi kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmak amacıyla hayata geçirilmek istenen Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Projesi özellikle Bozova ve Hilvan ilçelerimiz için büyük önem arz etmektedir. Projenin hali hazırda bitmemiş olması bölgede tarım yapan çiftçilerimizi mağdur etmekte ve sulama konusunda ciddi sıkıntılar doğurmaktadır.

               Bu bağlamda;

1. Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Projesi’nin yüzde kaçı tamamlanmıştır?

2. Projenin gecikmesinin sebepleri nelerdir?

3. Projenin biten kısımları ne zaman sulamaya açılacaktır?

4. Projenin planlanan bitiş tarihi nedir?

5. Bozova bu projeyle ne zaman suya kavuşacaktır?

6. Hilvan bu projeyle ne zaman suya kavuşacaktır?

7. Bahse konu projeyle ilgili çalışmalarınız ve değerlendirmeleriniz nedir?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195