Title of a News Article

Belki de en çok onların duasını alıyor...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Soma'da Yaşanan maden faciası sonrası buruk geçen 19 Mayıs Atütürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ında engellilere sürpriz yaparak akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Eyyübiye Belediyesi olarak engellilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, akülü tekerlekli sandalye dağıtımı devam ediyor. Engelli vatandaşların hayata tutunmalarında kolaylığın sağlanabilmesi için başlatılan akülü tekerlekli sandalye dağıtımında bugün 9 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalye verildi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye meclis üyesi Bahattin Demir, Gülsüm Sobay, Hasan Batan, Ali Rıza Şenbahar, Ahmet Haşim İnan, Halil Kızılelma Mehmet Emin Mizan ve Cuma Elgün ile   birlikte Eyyübiye İlçesinde ikamet eden Kazım Satıcı, Mehmet Demircan, Fatma Dalgalı, Abdullah Şat, Mehmet Özbay, Fehmi Muska, Hamit Budak ve Anzılha Andaş isimli engelli vatandaşların evini tek tek ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalye hediye ettiler.

Şat’a iadeyi ziyaret…

Geçtiğimiz günlerde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi makamında ziyaret ederek kendisine akülü tekerlekli sandalye isteyen 22 yaşındaki bedensel engelli Abdullah Şat, bugün sürpriz bir şekilde evine gelen Başkan Ekinci’yi karşısında görünce sevincini ona sarılarak yansıttı. Konuşma engellisi de olan Abdullah Şat, uzun süre Başkan Ekinci’ye sarılarak sevgisini iletti. Bir süre Abdullah Şat’ın evinde oturan Başkan Ekinci ve beraberindekiler çay içerek Şat ve aile fertleriyle sohbet ettiler.

9 engelli vatandaşa yönelik düzenlenen akülü tekerlekli sandalye dağıtımı programında emeği geçen Mustafa Ağar’ın öncülüğünde gerçekleşen sandalye dağıtımında Başkan Ekinci ve meclis üyesi arkadaşları engelli kardeşlerinin ve ailelerinin hayır dualarını aldılar. Tek tek engelli vatandaşların evine giderek akülü tekerlekli sandalyelerini takdim eden Başkan Ekinci, burada küçük çocuklara oyuncak hediye etmeyi ihmal etmedi.

Yaklaşık 3 saat süren akülü tekerlekli sandalye dağıtımı sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yaparak, ‘Engelliler Haftası, engellilerimize dikkat çekilen bir hafta olarak düzenlenmiştir. Önemli olan engellilerimizi sadece belli günlerde belli haftalarda hatırlamak değil, günün 365 günü ihtiyaç duyan engellilerimize ulaşmamız gerekiyor. Bu tür faaliyetlerimizde güzel örnek oldu. Sadece mahallelerimizdeki engellilerimiz değil, kırsal kesimdeki mahallelerimizdeki engellilerimize de elimizden geldiğince meclis üyesi arkadaşlarımızca destek çıkmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin önündeki engeli kaldırmamız gerekiyor, ailelerine bir nebzede biz yardımcı olmak istiyoruz. Bu yoğun programda maddi manevi desteklerini bizimle beraber seferber eden meclis üyesi arkadaşlarımıza ve bu programları düzenleyen Mustafa Ağar Kardeşimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum.’ Dedi.

Akülü tekerlekli sandalye dağıtımı programı sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler çeşitli semtlerde taziye ziyaretlerinde bulundular. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195